Новини краєзнавчої літератури – 2016

Новини краєзнавчої літератури

(Інформаційний список книг, що надійшли до бібліотеки протягом 2016 року)

Гридін С. Незрозумілі : повість / С. Гридін. – К. : Академвидав, 2016. – 128 с.

Про шлях і досвід юного героя цієї повісті, сповненої драматичних напружень, неординарних пригод і щемливих переживань.

Гуля С. І. На світанку : повість : оповідання : ст. / С. Гуля. – Рівне : Волин. обереги., 2016. – 216 с.

У повісті йдеться про життя народу в умовах післявоєнної відбудови країни. Головний герой стоїть перед непростим моральним вибором, але з гідністю виходить із складних ситуацій. До книги „На світанку” увійшла однойменна повість, оповідання та статті, написані у різні роки.

З історії бібліотек краю : наук-допом. біобібліогр. покажч. / Рівнен. обл. універ. наук. б-ка ; уклад.: Л. А. Костильова ; ред.: З. М. Тирак ; відп. за вип.: В. П. Ярощук. – Рівне : Волин. обереги, 2016. – 248 с.

Видання висвітлює роботу бібліотек Рівненщини з моменту їхньої появи на території області й по сьогоднішній день.

Захарченко О. Хутір / О. Захарченко ; худож. оформ.: Л. Фекай. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2015. – 236 с.: ілюстр.

У книзі Олени Захарченко буденність, пригоди, історія та міфологія переплітаються так тісно, як гілля дерев у таємничому лісі біля села, де ще навіть можна зустрітися… зі справжнісінькими повстанцями.

Кащук М. Є такі професії / М. Кащук ; худож.: Н. Велігурська. – Рівне : Волин. обереги, 2016. – 12 с.: ілюстр.

«Є такі професії» – дванадцята дитяча книга письменника. Знайомить дітей з професіями, пророщує в юних читачів зерна любові до працьовитих людей і праці.

Кідрук М. Мексиканські хроніки : роман / М. Кідрук. – Х. : Книжк. клуб «Клуб сімейн. Дозвілля», 2016. – 256 с.

Роман українського письменника та журналіста присвячений першій подорожі Мексикою, яку він здійснив ще аспірантом. Ця книга принесла йому 2009 року другу премію на всеукраїнській „Коронації слова” та друге місце в конкурсі „Найкраща українська книга” від журналу „Кореспондент”.

Кідрук М. Подорож на Пуп Землі : роман / М. Кідрук. – Х. : Книжк. клуб «Клуб сімейн. Дозвілля», 2016. – 368 с.

Двоє друзів – українець Макс і чех Ян – вирушили в мандрівку на острів Пасхи. На острові – на Рапа Нуї, Пупі Землі, – біля кам’яних велетнів моаї, вони зможуть доторкнутись до однієї з найбільших таємниць людства…

Лимич А. Мура-Гламура : вірші для дошкільнят та дітей молод. шк. віку / А. Лимич. – Рівне : Волин. обереги, 2016. – 32 с.

Нова книга для дітей письменниці Анни Лимич (Войнарович). У ній розповідається про котячі пригоди улюбленої кицьки Гламури, але герої віршів – усі, кого ми називаємо братами меншими. Поетичні твори вчать добру, любові,  повазі і милосердю до тварин.

Музей лісу запрошує. – Б. м., 2015. – 12 с.: ілюстр.

Путівник по музейно-парковому комплексу „Музей лісу”.

 

Наше коло. Вип.. 5 : літ. альм. / упоряд.: Л. Рибенко ; ред.: В. Климентовська. – Рівне : Волин. обереги, 2016. – 168 с.

Опубліковано твори членів літературного об’єднання „Поетарх”.

Немиро М. Імена їх Ти, Господи, знаєш… / М. Немиро. – Рівне : Волин. обереги, 2016. – 252 с.

Нема в світі вищих братських могил, ніж ті, що заповнені останками жертв Голодомору в Україні. У книзі зібрані свідчення рідних, близьких, знайомих, свідків Голодомору.

Правоторова В. Веселі віршики з мальованого глека / В. Правоторова ; худож.: О. Мойсюк, Н. Серветник. – К. : Гамазин, 2016. – 44 с.: ілюстр.

Видання для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, яке у доброзичливій та легкій для сприйняття формі через призму українського слова та яскравих ілюстрацій допоможе дитині позитивно сприймати оточуючий світ, дає поштовх до розвитку, почуття ритму, творчої уяви й фантазії.

Правоторова В. Віршенята й віршики з оксамитової торбинки / В. Правоторова ; худож.: О. Мойсюк. – К. : Гамазин, 2015. – 40 с.: ілюстр.

Усі герої видання наблизять дитину до розуміння понять доброти, милосердя і співчуття, підкажуть, як подружитися із власним Янголом, навчать мріяти і фантазувати, зрозуміти мову всіх живих істот.

Проріст. Вип. 11 : літ. альм. – Рівне : Азалія, 2015. – 48 с.

Вміщені кращі твори переможців традиційного конкурсу „Перло многоцінне”, який проводиться щорічно до Дня української писемності та мови.

Собецька Т. Лісовик і звірята / Т. Собецька ; худож. оформ.: Н. Рябушко. – Рівне : ПП Дятлик М. С., 2015. – 32 с.: ілюстр.

Прочитавши книжечку, ви більше дізнаєтесь про лісових мешканців, кожен твір вчить доброти і спостережливості.

Степанюк М. І. Твори / М. Степанюк. – Рівне : ПП Лапсюк В. А., 2016. – 572 с.

У книзі представлено все краще із творчого доробку відомого українського письменника Михайла Степанюка.

Степчук А. Квока та її діти : оповідання / А. Степчук. – Львів, 2016. – 16 с.

Цікава розповідь про канікули міських школярок у селі в бабусі, дружбу дівчаток з куркою Квокою та її курчатками, добре і щире ставлення до природи і тварин. Книга для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Титечко В. Г. Босоноге літечко, прощавай! : кн.-розмальовка / В. Титечко. – Рівне : ПП Лапсюк В. А., 2015. – 32 с.

Нова книга Василя Титечка відкриває нові стежини райдужного дитинства, де щемливі почуття веселощів та доброзичливості наповнюють щирим різнобарв’ям найщасливіші дні  життя.

Склала, комп’ютерна верстка :     З. Б. Мартинюк

Відповідальна за випуск :              Н.А. Назарук

Comments are closed.