Розвиваючі та ігрові видання для дітей

Gormiti / пер. з англ. М. Добоні. – К. : Перо, 2010. – 24 с. : ілюстр. + 2 пари 3D окулярів

Gormiti – це багаторівнева стратегічна комп’ютерна гра для хлопчиків 4-11 років, яка завоювала всю Європу та США. Горміти – це дивовижні створіння, які населяють древній острів Горм. Горміти Природи знаходяться у постійній боротьбі з силами темряви, які намагаються захопити владу на острові. Бренд представлений комп’ютерною грою, ігровими наборами, журналом тощо. Відтепер українські дітлахи матимуть змогу зустрічатися з героями ще й на сторінках книг від видавництва «Перо». На сторінках книги «Gormiti. Книжка 3D» за допомогою 3D-окулярів оживають Повелителі Природи та їхні запеклі вороги з племені Лави. Дізнайтеся більше відомостей про них! Усередині – фантастичний двосторонній 3D-плакат-гігант.


Абетка : 6 пазлів / вірші Ю. Турчини, Є. Личкатої, О. Чертової ; худож. І. Павленко. – Х. : Пегас, 2010. – 13 с. : ілюстр. – (Книжка-пазл)

Чудова книга-пазл Абетка з яскравими малюнками, яка містить 6 пазлів, надовго захопить маленького генія. Веселі віршики розважать малюка, а пазли з цупкого картону допоможуть розвинути моторику, пам’ять та уважність. Гарний подарунок для будь-якої дитини.


Атлас казок / пер. з англ. Тетяна Кузьменко ; іл. Клаудія Бордін. – К. : Книголав, 2018. – 64 с. : іл. – («Дитяча полиця»)

Літати на крилах уяви – це, звісно, одне з найкращих занять у житті, та спробуй робити це, послуговуючись картами з цієї книжки. Стань гідом для своїх улюблених героїв! А може, ти навіть вигадаєш зовсім нові сюжети і закінчення? То чого ж ти чекаєш? Час летіти! Прочитай казку, а тоді спробуй переповісти її, розглядаючи карту. Але не поспішай, адже тут приховано багато цікавих дрібничок. Відшукай їх усі ще до того, як настане час повертатися на землю…  В книжці зібрано 8 казок: «Чарiвник Країни Оз», «Гензель i Ґретель», «Красуня i Чудовисько», «Алiса в Країнi Чудес», «Бiлоснiжка», «Пiтер Пен», «Русалонька», «Пiноккiо».


Бестард  Айна. Що ховається у лісі? / Айна Бестард ; пер. з англ. Ольга Горба ; іл. Айна Бестард ; текст Мірея Тріус. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 28 с. : іл.

Ця книга тебе неодмінно здивує! «Що ховається у лісі?» – книжка-загадка, в якій знайдеш багато дивовижного. Адже тут, як у справжньому лісі, за листочками та гілками, у дуплі дерева чи норі, у воді чи над хмарами можна розгледіти звірів, птахів, рибок або дрібних комашок. Придивися уважніше і ти побачиш цілий світ!
Контурні ілюстрації в книзі надруковано трьома кольорами – жовтим, блакитним і червоним. Різнокольорові лінії переплітаються одна з одною, утворюючи справжні візерунки, в яких впізнаєш загальні обриси таємничого лісу. Але якщо подивишся на них крізь «чарівні скельця» – кольорові пластикові фільтри, – то неодмінно побачиш те, що сховалося від твоїх очей. На кожній сторінці можна прочитати підказки, через який кольоровий фільтр досліджувати справжні таємниці лісового життя.
Завдяки книжці ти дізнаєшся, що таке справжня оптична ілюзія. А ще вирушиш у захопливу мандрівку, щоби віднайти те, що, на перший погляд, заховалося у великому та живому лісі. Книга стане справжнім подарунком для допитливих дітей та дорослих.


Бестард Айна. Що ховається у морі? / Айна Бестард ; пер. з англ. Ольга Горба ; іл. Айна Бестард ; текст Мірея Тріус. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 28 с. : іл.

На перший погляд, між хвиль спокійно і тихо. Але поглянь пильніше крізь три барвисті скельця — перед тобою відкриються дива! Риби та інші підводні істоти оживуть, ніби за помахом чарівної палички!


Бестард Айна. Що ховається у тілі? / Айна Бестард ; пер. з англ. Ольга Горба ; іл. Айна Бестард ; текст Мірея Тріус. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 26 с. : іл.

Що ж ховається у людському тілі?
Якщо ви подивитеся через кольорові скельця, то виявите безліч деталей, яких не побачити неозброєним оком. Гляньте через зелене скельце – і, здавалось би, тіло – це лише те, що є ззовні; тоді глянете через синє – з’являться тисячі деталей, які на перший погляд неможливо побачити. І врешті, коли глянете через червоне скельце – відкриєте багато прихованих таємниць цього неймовірного механізму, в якому живете.


Вчимо тварин з «Книгою джунглів» . –  Х. : Ранок, 2009. –  10 с. : ілюстр. + магніти. –  (Навчальні магніти)

Ви вважаєте, що навчання – це нецікаво?
Серія «Навчальні магніти» допоможе вам переконатися у зворотному! Книги серії створено спеціально для малят, щоб ознайомити їх з першими абстрактними поняттями. Слухаючи казку й виконуючи практичне завдання, дитина вивчає цифри, кольори, запам’ятовує нові слова. Використання магнітів сприяє розвитку дрібної моторики, а також допомагає краще засвоїти матеріал. Саме за допомогою магнітів дитина може застосувати свої знання на практиці: доповнити ілюстрації до казок, знайти серед магнітів необхідні елементи й розташувати їх на вказаному місці. Гра допомає дізнаватися про нове!


Герої казок . – Х. : Пегас, 2013. – 12 с. : ілюстр. + 6 пазлів. – (Книжка-пазл)
Чудова книжка-іграшка з веселими віршами та розвиваючими завданнями на розвиток логічного мислення, уяви, дрібної моторики рук.
Містить 6 пазлів. Для дітей дошкільного віку.


Гігантські лабіринти : проходь, шукай, лічи /  пер. Г. Булгакова. – Х. : Ранок, 2017. – 50 с. : іл.

Ваше пильне око помічає кожну дрібницю? А складні випробовування не лякають, а тільки збуджують прагнення якнайшвидше впоратися з ними? Тоді ця величезна книга припаде вам до душі! Безліч тварин заховалися серед гігантських лабіринтів! Увійдіть хоча б у один з них, а тоді спробуйте вибратися. Це під силу тільки найкмітливішим! Знайдіть єдиний правильний маршрут, а замість того, щоб милуватися барвистими тваринками, прискіпливо все підраховуйте. І тоді, звіривши свій результат із відповідями наприкінці книги, ви зможете переконатися, що нічогісінько не пропустили.


Думай, крути, лічи. Цифри / іл. Ю. Глушко ; вірші Д. В. Лисакова. – К. : ПП «Кристал Бук», 2018. – 10 с. : іл. – (Перша кольорова книжка)

Перед вами – найчарівніша книга на світі! В ігровій формі малюки легше засвоюють новий матеріал, а обертовий механізм робить розвиток веселим і цікавим. Забавні віршики допоможуть вашому малюкові навчитися рахувати від 0 до 10. Щоб виконати завдання, покрутіть коліщатко, поки у віконці чи не з’явиться потрібна картинка або цифра.


Запам’ятовуємо слова з Пітером Пеном. – Х. : Ранок, 2009. – 12 с. : ілюстр. + магніти. – (Навчальні магніти)

Ви вважаєте, що навчання – це нудно? Серія «Навчальні магніти» допоможе вам переконатися, що це не так! Книги серії створено спеціально для малят, щоб ознайомити їх із першими абстрактними поняттями. Слухаючи казку й виконуючи практичне завдання, дитина вивчає цифри, кольори, запам’ятовує нові слова. Використання магнітів сприяє розвитку дрібної моторики, а також допомагає краще засвоїти матеріал.
Саме за допомогою магнітів дитина може застосувати свої знання на практиці: доповнити ілюстрації до казок, знайти серед магнитів необхідні елементи й розташувати їх на вказаному місці.


Кучеренко Марія. Мишко-пустун / Марія Кучеренко ; художник Наталя Мордос. – К. : Видавничий дім «Розумна дитина», 2009. – 12 с. : ілюстр. – (Книжки-пампушки)

Серія не просто так має таку «м’яку» назву. Книжечки, які виготовлені з особливого, цілком безпечного матеріалу (EVA-піни), легкі та приємні на дотик, що дуже важливо для маленьких читачів. Цікавий віршик про непосидючого іграшкового ведмедика, яскраві малюнки, а, головне, малюнки, які як пазли можна виймати і вставляти знову в книжку сподобаються вашому малюкові.


Логіка. Пам’ять. Увага : диво-тренажер / уклад. та іл. Д. В. Лисакова. –  К. : ПП «Кристал Бук», 2018. – 10 с. : іл. – (Перша кольорова книжка)

Диво-тренажер – книжка непроста. На кожному розвороті малюк знайде цікаві логічні завдання і яскраві картинки. Розвиватися з цією книгою дуже весело! Уважно розгляньте картинку на лівій сторінці, а потім виконайте всі завдання. Щоб знайти правильну відповідь, досить лише потягнути за смужку!


Маленький червоний автомобіль : кн. з рухомими мал. : кн.-іграшка : пригода на дорозі. – Х. : Ранок, 2013. – 10 с. : іл.

Це не просто книжка. Це – справжня гра-подорож з веселим другом – маленьким автомобільчиком. Виключне поліграфічне виконання, барвистість і наявність рухомих елементів надовго захоплять малюка, подарувавши йому радість спілкування.


Морозенко Марія. Хто це? / Марія Морозенко ; малюнки О. Коваль. – К. : ФОП Д. Кейдун, 2010. – 10 с. : іл. – (Книжка-панорамка)

Кумедні та пізнавальні віршики про тварин стануть першою мандрівкою малюків у світі друкованого слова. Для читання дорослими дітям.


Морозенко Марія. Міський транспорт : книжка-панорамка / Марія Морозенко, А. Кошарний ; іл. О. Коваль. – К. : ФОП Д. Кейдун, 2017. – 11 с. : іл.

«Моя перша книга про транспорт» – для найменших наших читачів, які тільки починають робити перші кроки в пізнанні навколишнього світу. За допомогою нашого видання перед ними відкриються двері в дивовижний світ машин, який вигадала людина, щоб полегшити собі життя.


Новицький Євген. Ведмедик / Євген Новицький ; пер. з рос. Л. Опанасенко ; іл. К. Тельпіс. – Х. : Ранок, 2017. – 11 с. : іл. – (Дружні звірятка)

У цих книжках живуть звірятка-непосиди. З ними весь час трапляються несподівані історії – смішні й трішки сумні, добрі та повчальні, тому що звірята як і маленькі діти, ростуть, граються, товаришують і досліджують світ. Подружившись із ними, ваш малюк обов’язково стане добрішим, дбайливішим і стараннішим!


Новицький Євген. Єнотик / Євген Новицький ; пер. з рос. Л. Опанасенко ; іл. О.Радченко. – Х. : Ранок, 2017. – 11 с. : іл. – (Дружні звірятка)
«Дружні звірята» – невеличкі за форматом книжки у вигляді іграшкових звірят із об’ємними оченятами та хутряною вставкою. У книжках ви знайдете чудові вірші про добро, дружбу, чутливість і взаємовиручку, які захоплять дитину, навчать її спілкуватися та знаходити собі друзів.


Перші 100 машин : книжка-картонка. – К. : ТОВ «Буква Логістік», 2019. – 24 с. : іл.

«Перші 100 машин» — книжечка з великими яскравими зображеннями, яка відкриє світ машин для вашого малюка, а завдяки екологічному картону і пухкій поролоновій обкладинці отримувати нові знання буде безпечно і приємно.


Прохасько Мар’яна. Кучеряві думають, що робити в дощ / Мар’яна Прохасько. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 13 с. : іл.

Ви думаєте, що книжка – це передовсім текст? Або, принаймні, текст з ілюстраціями? Думаєте, що читати можна тільки слова? А спробуйте прочитати малюнки і розповісти цю історію своїм дітям. Або послухайте, як вони описують те, що бачать на ілюстраціях, і яка історія складається у них. Чи зробіть це разом. Це друга книжка Мар’яни Прохасько про звичайну сім’ю Кучерявих. І навіть якщо ви не кучеряві, з вами, можливо, трапляються схожі пригоди. От, наприклад, а що ви робите у дощ?


Рептилії / текст та ідея Джон Старк ; пер. с англ. ОО Валуйского. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2012. – 27 с. : ілюстр. + 3D-стереочки. – (Книга російською мовою)

Родственников доисторических динозавров – рептилий – можно встретить в любом уголке земного шара, за исключением самых холодных регионов. Многие из них – на грани вымирания. Юркие ящерицы и разноцветные хамелеоны, ядовитые змеи и зубастые крокодилы оживают на полноцветных 3D -картинках! В наших силах сохранить их в дикой природе, но для начала давайте побольше узнаем об этих ярких и необычных существах… К изданию прилагаются 3D-стереоочки.


Ріпка / іл. Г. Цуканова. – Х. : Ранок, 2013. – 10 с. : ілюстр. – (М’які книжки)

Книжки серії «Казка з пазлами» –  це не тільки найкращі казки для найменшеньких, але й 5 різних пазлів-мозаїк у кожній книжці.
На кожному розвороті дитину порадує цікавий пазл-мозаїка, який зможуть скласти навіть зовсім маленькі ручки.
Читаючи улюблені казки та граючись із пазлами, Ви з малюком проведете багато приємних хвилин, бо пазли можна складати знову і знову!


Санжа  Сильвія. Візерунки тварин : знайди мене / Сильвія Санжа ; худож. Едіт Сліацька. – Х. : Ранок, 2018. – 16 с. : іл.

Одна книга – багато ідей для розвитку! Книга-картонка для малюків від 2 рочків. Висічка у формі тваринок і цікаві завдання. Малюк познайомиться із світом тварин та дізнається багато цікавих фактів про них.
Природа наділила тваринок різнокольоровими одежинками. Таким чином вона дала їм можливість ховатися від ворогів чи непомітно виходити на охоту. Завдяки книзі малюк не тільки зможе познайомитися з тваринами, а й пограти з ними. Всередині книжки заховано кілька тваринок. Можна їх відшукати. Можна обвести шаблони тваринок на папері і розфарбувати їх. Можна створи власне середовище для тваринок. Можна покласти на випуклу частину сторінки у формі тваринки аркуш паперу й швидкими рухами створити власний малюнок.


Секретні віконця. Твоє місто / іл. А. Шевела. – К. : ПП «Кристал Бук», 2018. – 14 с. : іл. – (Перша кольорова книжка)

У малюків виникають сотні питань про те, що їх оточує. Чому все влаштовано саме так? Що це і для чого? Навіщо, як, коли? Заглянувши в цю книжку, малюк дізнається:  Що цікавого є в місті  Як себе потрібно вести в різних ситуаціях  Хто є хто в місті. У книжці 30 секретних віконець, заглянувши в які, малюк дізнається відповіді на всі питання, що цікавлять його питання!


Сонечко Ірина. Пожежна машина / Ірина Сонечко ; іл. Н. Бекшаєва. – Х. : Ранок, 2015. – 11 с. : іл. – (М’які машинки)

Книжки серії «На дорозі» – це і незвичайні іграшки у вигляді машинок з пасажирами і рухливими колесами, і цікаві історії про «фах» різних машин.


Сонечко Ірина. У морі / Ірина Сонечко ; пер. з рос. Л. Опанасенко ; іл. Н. Бекшаєва. – Х. : Ранок, 2016. – 9 с. : іл. – (Відгадай-но…)

Серія «Відгадай-но» створена спеціально для найменших. Кожна сторінка книжки – це цупка фігурка у формі машинки, фрукта, звіра… Розв’яжіть шнурок і Ви отримаєте чудові картки для гри у слова і знайомства малюка з оточуючим світом! До того-ж, на оберті кожної сторінки Ви знайдете загадки-доскладанки, які допоможуть розвинути мову та уяву малюка!


Федієнко Василь. З ранку до ночі / Василь Федієнко ; іл. І. Черняк. – Харків : ВД «Школа», 2017. – 10 с. : іл. – (Дошколярик. Сторінки-цікавинки)

«Сторінки-цікавинки» – це одна з найпопулярніших серій для дошкільнят від видавництва «Школа». Всіх приваблюють рухомі картинки цих книжок, які не тільки розважають дітей, але й активно сприяють розвитку дрібної моторики рук, збагаченню словникового запасу, пам’яті, вміння рахувати та міркувати.
На обкладинці є годинник із рухомими стрілками, а над сільським пейзажем всходить сонечко, діти у парку катаються на колесі огляду, бабуся з онукою читають казку, а хлопчик Тарасик спостерігає уночі за зорями через телескоп – ось скільки багато цікавого та рухомого у цій книжці.  А ще вона допомагає надійно збагатити словниковий запас назвами справ, які роблять всі малюки з ранку до ночі.


Федієнко Василь. Їду, плаваю, лечу / Василь Федієнко ; уклад. В. Федієнко ; іл. І. Черняк. – Х. : ВД «Школа», 2017. – 11 с. : іл. – (Сторінки-цікавинки)

У цій книзі можна не лише уважно роздивитися транспортні засоби, а ще й самому «покерувати» бульдозером, пожежною машиною або таксі. Унікальні розвивальні книжки з рухомими елементами заохочують дитину до знань, а також сприяють розвитку дрібної моторики, пам’яті та уваги, навичок мовлення та лічби. Маленькі читачі також познайомляться з довкіллям і розширять словниковий запас.


Федієнко Василь. Маленькі помагайки / Василь Федієнко ; іл. І. Черняк. – Харків : ВД «Школа», 2017. – 10 с. : іл. – (Дошколярик. Сторінки-цікавинки)

У цій книзі можна дізнатися, як допомагати батькам на городі, саджати та збирати врожай, як годувати тварин, прибирати свою кімнату, поратися по господарству та робити ще безлічі корисних справ! Унікальні розвивальні книжки з рухомими елементами заохочують дитину до знань, а також сприяють розвитку дрібної моторики, пам’яті та уваги, навичок мовлення та лічби.


Федієнко Василь. Пори року / Василь Федієнко ; уклад. В. Федієнко ; іл. І. Черняк. – Х. : ВД «Школа», 2017. – 11 с. : іл. – (Сторінки-цікавинки)

Завдяки рухомим елементам ця книга у цікавій формі познайомить маленьких читачів із довкіллям, порами року та сезонними змінами в природі. Книги серії рекомендовані провідними педагогами, психологами, батьками, які читали з дітьми, а головне — найменшими тестувальниками, які вже вивчили тварин у лісі, на фермі, транспортні засоби, цифри, пори року та яскраву кольорову палітру! 2016 року серія «Сторінки-цікавинки» Василя Федієнка увійшла в довгий список найкращих книжок для дітей і підлітків, який укладають експерти БараБуки.


Федієнко Василь. Синє-синє море / Василь Федієнко ; іл. І. Черняк. – Харків : ВД «Школа», 2018. – 10 с. : іл. – ( Сторінки-цікавинки)

Книга «Синє-синє море» наповнена коротенькими віршиками та веселими малюнками, вона познайомить дітей з птахами, тваринами, морськими мешканцями та різними видами човнів. Вірші-загадки містять опис риб, крабів, восьминогів, черепах, птахів та ссавців, які мешкають біля водойм. Вони допоможуть малюкові здогадатися, про кого йдеться, перш ніж він побачить відповідь, яка ховається під рухливим елементом.


Федієнко Василь. Тварини в лісі / Василь Федієнко ; іл. І. Черняк. – Харків : ВД «Школа», 2018. – 10 с. : іл. – (Дошколярик. Сторінки-цікавинки)

Книжка знайомить із лісовими тваринами, намальованими на кожній сторінці.
А про деяких розповідає так, що треба виявити кмітливість і здогадатися, про кого йде мова, і аж потім побачити цього «героя».
Унікальні розвивальні книжки з рухомими елементами заохочують дитину до знань, а також сприяють розвитку дрібної моторики, пам’яті та уваги, навичок мовлення та лічби.
Маленькі читачі також познайомляться з довкіллям і розширять словниковий запас.


Федієнко Василь. Тварини на фермі / Василь Федієнко ; іл. І. Черняк. – Харків : ВД «Школа», 2017. – 10 с. : іл. – (Дошколярик. СТорінки-цікавинки)

Тварини, що живуть на фермі, заховалися у цій книжці.
Але їх можна відгадати, прочитавши віршика, та побачити, працюючи пальчиками.
Унікальні розвивальні книжки з рухомими елементами заохочують дитину до знань, а також сприяють розвитку дрібної моторики, пам’яті та уваги, навичок мовлення та лічби.
Маленькі читачі також познайомляться з довкіллям і розширять словниковий запас.


Федієнко Василь. Яскраві кольори / Василь Федієнко ; уклад. В. Федієнко ; іл. І. Черняк. – Х. : ВД «Школа», 2017. – 11 с. : іл. –  (Сторінки-цікавинки)

Нас повсюди оточують предмети, тварини, рослини, що мають неймовірні кольори.
Познайомитися з ними маленькі читачі можуть з допомогою цієї книги.
Унікальні розвивальні книжки з рухомими елементами заохочують дитину до знань, а також сприяють розвитку дрібної моторики, пам’яті та уваги, навичок мовлення та лічби.
Маленькі читачі також познайомляться з довкіллям і розширять словниковий запас.


Федієнко Василь. Хто сховався у лісі? / Василь Федієнко ; мал. Ольги Петко. –Харків : ВД «Школа», 2018. – 10 с. : іл. – (Дошколярик. Книжка-схованка)

Серія «Книжка-схованка» через загадки розповідає малятам у доступній формі багато цікавого про природу.
Розглядаючи разом із дитиною малюнок, ставте запитання: «Хто зображений на малюнку?», «Якщо це тварина, то чим вона харчується?», «Де мешкає?», «Як звуть її дитинчат?», «Дика вона чи свійська?» , «Що ще зображено на малюнку?».


Федієнко Василь. Що у кого на обід? / Василь Федієнко ; мал. Юлія Августинович. – Харків : ВД «Школа», 2018. – 10 с. : іл. – (Дошколярик. Книжка-схованка)

Розвиваємо мислення У багатьох загадках дитина може здогадатися, про кого йдеться, за першими чотирма рядками. Пропонуйте їй зробити це, а потім читайте загадку повністю ще раз. Розвиваємо мовлення. Розглядаючи разом із дитиною малюнок, поставте їй запитання: Хто зображений на малюнку? Якщо це тварина, то чим вона харчується? Де вона мешкає? Як звуть її дитинчат? Дика вона чи свійська? Що ще зображено на малюнку? Що зображено вгорі, внизу, далі, ближче? Якого вона кольору?


Трансформери : дитяча енциклопедія супергероїв. – Х. : ТОВ «Елвик», 2011. – 20 с. : ілюстр. + пазли. – (Дитяча енциклопедія. Для читання дорослими дітям)

Ця книга познайомить дитину з фантастичним світом могутніх трансформерів і відважних супергероїв. А кольорові ілюстрації і об’ємні фігурки зроблять цей процес захоплюючим.

Comments are closed.