прес-реліз, 28.03

 

 

28 березня 2011р. в обласному театрі ляльок – урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання в Рівненській області.

Організатори – управління культури і туризму облдержадміністрації (начальник – Ярослав Мельник), Рівненська державна обласна бібліотека для дітей (директор – Лариса Лісова).

Запрошені: Світлана Хомяк, заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації, рівненські письменники та журналісти – Лідія Рибенко, Євген Шморгун, Роман Демчук, Петро Катеринич, Микола Береза, Юрій Береза.

Присутні: учні молодшого та середнього шкільного віку шкіл №№ 1,5, 11, 22, колегіуму, шкіл Решуцька та Ходосів, вихованці спеціалізованого дошкільного дитячого будинку, представники влади, громадських організацій, батьки, вчителі.

У програмі беруть участь:
– вихованці дитячого будинку;
– літературно-мистецький клуб „Крок” при територіальному центрі медико-соціального обслуговування та реабілітації інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату;
– дитячий театр танцю „Арабеск”, худ. керівник Галина Золіна;
– зразковий вокально-інструментальний ансамбль „Карамельки” ЗОШ №8, худ. керівник Світлана Мосійчук;
– Назар Ніколайчук, учень 7-А кл. ЗОШ № 18, переможець загальношкільного та учасник міського конкурсу декламаторів „У Шевченковій думі, у Лесиній пісні живе Україна моя…”

Ведучі: Анна Яковлєва, Назар Небожинський – учні 6-А класу міського колегіуму та Ірина Войнович – бібліотекар обласної бібліотеки для дітей.

На святі відкриття, як і щороку, будуть відзначені лауреати премії „Кобзарик” в номінаціях „Кращий читач” та „Друг бібліотеки”. Ця премія встановлена Рівненсько обласною дитячою бібліотекою у 1998 р. Нею відзначають представників громадськості, читацького активу за співпрацю з бібліотекою, допомогу у вирішенні актуальних питань її діяльності. Премія – спеціальний диплом та „Кобзар” Т.Шевченка. У цьому році її отримують:

кращі читачі
Соломія Колонтирська, уч. 4-А кл. ЗОШ № 5;
Анастасія Швед, уч. 5-А кл. ЗОШ № 11;
Юлія Нечипорчук, уч. 6-Б кл. ЗОШ № 1;

друзі бібліотеки
Роман Степанович Демчук, письменник;
Інна Петрівна Андрощук, завідувачка ДНЗ № 16 компенсуючого типу для дітей з малими і затухаючими проявами туберкульозної інфекції;
Світлана Вікторівна Мартиненко, вчителька початкових класів ЗОШ № 1

Спонсори Тижня читання:
– Рівненське обласне об’єднання Всеукраїнського товариства „Просвіта” ім. Т.Шевченка;
Рівненський академічний обласний театр ляльок;
– Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр;
Магазин „Вікотек – світ електроніки”;
Волинська регіональна дирекція акціонерного банку „Укргазбанк”;

Під час відкриття у фойє театру діє виставка-продаж творів рівненських письменників та книжкова виставка „Рідний краю, з твоїх джерел натхнення я черпаю”, проводяться літературні вікторини для дітей.

Comments are closed.