250317

24.03

Про музику не потрібно говорити, її потрібно слухати. Саме цим і зайнялися учні 2-х класів СпШ № 15, які завітали на музичні сходинки «Веселі нотки» до читального залу відділу обслуговування дошкільного та молодшого шкільного віку.
Школярі дізналися про різноманітність музичних інструментів, що існують в світі. На заході діти релаксували із заплющеними очима під музику Моцарта, енергійно грали в гру «Передай предмет під музику», відгадували мелодії під час музичної вікторини «Звуки природи» та загадки на музичну тематику.
Найбільше дітям сподобалося музичне караоке, де вони мали змогу досхочу поспівати веселеньких пісень.
До 175-річниці від дня народження славетного митця – українського композитора Миколи Лисенка, у відділі масової роботи та естетичного виховання відбулась літературно-музична година «Боян української пісні».
Учні 5-х класів ЗОШ № 1 познайомились з життям та творчою спадщиною активного діяча української музичної культури, прослухали музичні твори з циклу «Музика до Кобзаря», українську народну пісню «Пливе човен», покладену на музику М.Лисенком, увертюру до опери «Тарас Бульба» та переглянули мультимедійну презентацію «Боян української пісні».
Завершення заходу відбулося в супроводі гучних аплодисментів.
День музики завершився у відділі обслуговування дітей середнього та старшого шкільного віку музичним калейдоскопом «Сонячні кларнети». Поціновувачі пісні, а це – користувачі Центру вільного доступу до інтернету, дізналися про шлях української пісні, в якій – вся історія нашого народу. Присутні пригадали пісні, що передаються  поколіннями у їх родинах та розповіли про музичні інструменти, на яких грають.  Під час заходу звучали пісні «Місяць на небі», «Взяв би я бандуру», «Ой у полі нивка», «Цвіте терен» та інші.

 

Comments are closed.