120417

12.04

У відділі обслуговування дітей середнього та старшого шкільного віку відбулася народознавча година «Принесли лелеки весну на Полісся». Присутні, учні 6-9 класів загальноосвітніх шкіл міста, почули розповідь про традиції нашого краю. Адже Рівненщина – це край, де збереглися самобутні звичаї та обряди, сиві легенди і мелодійні пісні, які передаються із покоління в покоління та шануються нашими земляками.

Кожен із нас має свою улюблену пору року, і все-таки одна з них навіює особливу радість. Це – весна. Весняний цикл свят та обрядів у середовищі українців має важливе значення. В минулі часи весняні свята мали особливі ритуали: накликання тепла, вітання пробудженої природи, задобрення духів поля та дому, звертання до землі, піднесення й оспівування глибин людських взаємин.

Бібліотекар акцентувала увагу на підготовці та святкуванні найважливішого річного свята – Воскресіння Христового (Пасхи). Про те, як наші пращури готувалися та святкували у різних районах Рівненщини Великодні свята, можна дізнатись з матеріалів спеціально оформленої до заходу книжково-ілюстративної виставки.

Comments are closed.