25.02

25.02

До 145-ї річниці від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки у відділі масової роботи та естетичного виховання дитячої книгозбірні оформлено виставку-експозицію „Нескорена Берегиня – Леся УКРАЇНКА”. Рідна мова, звичаї, пісні й обряди, краса природи та сила духу свого народу допомогли цій тендітній жінці протистояти хворобі і творити з такою силою таланту, що дало змогу Іванові Франку сказати „Україна, на наш погляд, нині не має поета, що міг силою і різносторонністю свого таланту зрівнятися з Лесею Українкою”.

Велику спадщину залишила нам Леся Українка: це і переклади, і поезія, і драматичні твори, найкоштовнішою перлиною з яких є драма „Лісова пісня”. Її твори перекладені багатьма мовами світу, її творчість увійшла у безсмертя. Але кожен повинен відкрити поезію Лесі Українки для себе сам, узяти те, що потребує.

Учні 3-х класів вшанували пам’ять великої дочки українського народу під час літературної презентації «Синьоока Мавка України», яку працівники відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку провели в НВК «Колегіум».
Школярі познайомились з основними віхами життя Лесі Українки, переглянули її родинні фото. З цікавістю діти прослухали казку «Про Оха-чародія, захоплено декламували вірші поетеси «На зеленому горбочку», «Мамо, іде вже зима…», «Вишеньки», а наприкінці заходу переглянули мультфільм за повчального казкою «Біда навчить».

Comments are closed.