270418

27.04

В Рівненській обласній бібліотеці для дітей відбулась скайп-конференція, присвячена реалізації інноваційного проекту з профорієнтації  учнів «Знай і люби свій край».  Він  є частиною міжрегіонального проекту «Профікемп», ініціатори якого –  Херсонська обласна бібліотека для  дітей ім. Дніпрової Чайки та Херсонський обласний центр зайнятості. До проекту долучились також Львівська та Закарпатська області.

Для участі в конференції  до бібліотеки завітали представники Рівненського обласного та міського центрів зайнятості, управління освіти і науки Рівного та Рівненського району. На зв’язку були бібліотечні працівники, освітяни та фахівці центрів зайнятості з усіх районів області.

Перед учасниками скайп-конференції виступила Леся Парчук, начальник відділу організації профорієнтації  обласного центру зайнятості. Вона підкреслила, що мета проекту – формування відповідального ставлення школярів до вибору професії та привернення уваги учнів до одного з перспективних напрямків економічного  розвитку області – туризму. В обласному центрі зформовано оргкомітет з реалізації проекту, до якого увійшли представники ОЦЗ, обласних управлінь культури і туризму, освіти і науки. Розроблено пакет установчих документів. Узгоджено основні питання фінансування певних етапів проекту.

Наталія Назарук, директор обласної бібліотеки для дітей, наголосила на важливій ролі дитячих бібліотек області, які здійснюватимуть інформаційну підтримку проекту та висвітлення ходу його реалізації на своїх сайтах, блогах та сторінках у соцмережах.

Наталія Онофрійчук, завідувач науково-методичного відділу обласної дитячої книгозбірні, детальніше розповіла про основні етапи реалізації проекту. Проект буде втілюватись протягом 2018-2019 років. Участь у ньому братимуть учні 8-9 класів, з числа яких в кожному районі Рівненщини буде сформовано дослідницьку команду з вивчення туристичних об’єктів. Діти вивчатимуть пам’ятки історії, культури та природи своїх міст і сіл, складатимуть туристичний маршрут, який і презентують на конкурсі. Команда-переможець представлятиме Рівненщину на міжрегіональних змаганнях на Херсонщині у 2019 році.

 

Comments are closed.