010818

«Веселики Полісся» досліджують Рівненську АЕС

Гасло «Знай і люби свій край», під яким на Рівненщині реалізується проект «ПрофіКемп», продовжує втілювати команда «Веселики Полісся» з Володимиреччини. На території району розміщується такий потужний промисловий об’єкт як Рівненська атомна електростанція. Тож оминути її своєю увагою юні туристи не змогли.

У центрі міста атомників Вараша (до перейменування – Кузнецовськ) розташувався інформаційний центр «Полісся»  Рівненської АЕС з навчально-тренінговим центром та музеєм, що має кілька цікавих експозицій.

Учнів вразили реалістичні макети енергоблоків з реакторами, які дозволяють простежити повний цикл виробництва електроенергії. Вони  здійснили також віртуальну екскурсію електростанцією, “пройшлися” машинним залом турбінного відділення, центральним залом реакторного відділення та “побували” на блочному щиті керування енергоблоку №3.

В музеї РАЕС «веселики» дізнались про історію будівництва та пуску енергоблоків та міста, вагомі події та впливових особистостей в історії атомної електростанції, сьогодення підприємства. Цікаво було ознайомитися з народним побутом села Вараш першої половини ХХ століття та отримати естетичну насолоду від споглядання полотен художників- земляків.

У музеї дітей чекав сюрприз – зустріч з Анною Веронікою Вендланд.  Вона – німецька дослідниця, доктор історичних наук з Інституту Гердера (Марбург, Німеччина). Пані  Вендланд пише книгу «Історія радянських і пострадянських атомоградів» і приїжджає до Вараша поспілкуватися з різними поколіннями енергетиків, вивчати та збирати матеріали для своєї наукової праці.

Під час подорожі команді вдалося цікаве поєднати з приємним. Адже надворі – літо!

 

 

 

Comments are closed.