290119

29.01.2019

Рокитнівщина колядує

Здається, немає світлішого свята, ніж Різдво, коли дім наповнюється пахощами ялинки, світлом мерехтливих вогнів і очікуванням справжнього дива. Кожного з нас сповнюють світлі почуття і віра в добро.
Різдво розпочинається вранці 7 січня. Святкують Рокитнівчани переважно у родинному колі. Сідають за щедрий, але вже не пісний, а багатий стіл. У цей день навідують рідних, друзів, зустрічають одне одного зі словами: «Христос народився!», а відповідають: «Славімо його!».
Так само родиною профікемпівців команда «Варта» напередодні свята Різдва Христового, зібралися в класі Березівського НВК «ЗНЗ I-III ст.-ДНЗ», де вчитель показав презентацію «Різдвяна зірка». Діти глибше ознайомилися з традиціями та звичаями святкування новорічно-різдвяних свят, а також провели наспіви колядок і щедрівок.
Колядувати почали 7 січня після служби в церкві. Ходили з вертепом і зіркою, яка була прикрашена гірляндою, а посередині Ікона Спасителя.  Учасники команди  зібравшись в гурт колядників ходили від хати до хати села Березове, вітаючи господарів та прославляли народження Ісуса Христа. З особливим теплом і натхненням були виконані  не лише добре відомі величальні колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю..», «Нова радість стала», але й самобутні поліські колядки, які виконуються на Рокитнівщині милозвучною говіркою.
Відлунали різдвяні співи, завершились зимові свята, але гарний настрій, оберемок приємних емоцій та незабутніх вражень залишився на цілий рік.

Comments are closed.