250219

25.02.2019

25 лютого, у день народження Лесі Українки, в обласній бібліотеці для дітей вшанували пам’ять славетної українки. 
На літературно-музичну годину «На гостину до Лесі Українки» до відділу масової роботи та естетичного виховання завітали дошкільнята ЗДО № 45. Бібліотекар Анастасія Краєвська розповіла про дитячі роки Лесі Українки, про її нелегку долю, цікаві факти біографії.
Серед величезної літературної спадщини поетеси, особливе місце посідають її вірші та казки для наймолодших. На заході дітки занурилися в дивовижну  атмосферу  Лесиного світу, в якому мешкають лісовики та мавки, ельфи та водяники.
Малюки читали вірші, співали Лесину колискову «Місяць яснесенький», бібліотекар познайомила їх з творами, що ввійшли до Золотого фонду української дитячої літератури. Всі разом подивилися та обговорили казку «Біда навчить».
Вихованці ЗДО № 45 також  знайомились з творчістю видатної поетеси у відділі обслуговування дітей дошкільного і молодшого шкільного віку. Під час літературного етюду  «Всім серцем Україну полюбила» діти дізнались про дитячі роки та родину Лариси Косач, з задоволенням декламували вірші: «На зеленому горбочку», «Веснянка», «Плине, плине білий човник» та ін., взяли участь у вікторині «Так – ні».
Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з особистим життям великої поетеси, з її творчістю всім читачам бібліотеки пропонує виставка-персоналія «Нескорена берегиня – Леся Українка». Але кожен повинен відкрити поезію Лесі Українки для себе сам, узяти те, що потребує.

 

Comments are closed.