090317

09.03

В бібліотеці день народження українського генія Тараса Шевченка відзначився трьома заходами. Інформаційно насиченим був літературно-художній вернісаж «Ударило в дзвони пророче Шевченкове слово». Третьокласники ЗОШ №1 переглянули електронний ресурс «У слові праведнім, у славі віковій», ознайомились з книжково-ілюстративною виставкою «Шевченко – наш! Він для усіх століть…», відповіли на запитання вікторини про життєвий і творчий шлях Кобзаря, які для них підготували працівники відділу масової роботи та естетичного виховання. 
У відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку під час години поетичного читання «Вічне Шевченкове слово» з уст дітей натхненно і виразно звучали невмирущі рядки Кобзаря: «Тече вода з-під явора», «Садок вишневий коло хати», «Сонце гріє, вітер віє» та інші, а бібліотекарі розповіли їм про життя і творчу спадщину поета за допомогою ілюстрованих видань з постійно діючої книжкової виставки «Безсмертний Кобзар». 
Школярі ЗОШ №18 були активними учасниками літературної години «Мені ж, мій Боже, на землі подай любов, сердечний рай!». Після ознайомлення з життєвим і творчим шляхом письменника Софія Болемчук, Аня Александрук, Артур Данилюк, Дарина Буковська, Анастасія Шарко і Соломія Соколик декламували відомі Шевченкові поезії. Цікавою несподіванкою стала інсценівка вірша «Якби мені черевики». А на завершення заходу відбувся флешмоб – гуртове читання Шевченкового твору-заклику «Любіть Україну, краплиночку раю».

 

Comments are closed.