190519

17-19.05.2019

Зі Львова повернулись Суперчитачі України – 2019. Семикласниці Марійка Бриж з с. Яринівка Сарненського району та Ірина Шишак з с. Городок Рівненського району представляли нашу область на фестивалі дитячого читання «Книгоманія», що проходив у місті Львові в рамках дитячого Форуму видавців.
Програма фестивалю, що проходив під гаслом «Суперчитачі рятують світ!», передбачала чимало захоплюючих заходів для юних книгоманів з усієї України. Щоб отримати статус суперчитача дівчатка взяли участь у творчих майстер-класах, настільних іграх, наукових експериментах та дослідах, великій просторовій грі-квесті «Супергерої рятують планету», ток-шоу «Від сміття до книжки», а також створили медійний продукт для популяризації читання – сторінку «_k_n_u_g_o_m_a_n_u_» в мережі Instagram.
Цікавими були зустрічі з творцями сучасної української книги: Тетяною Стус – засновницею проекту промоції дитячого читання «BaraBooka, письменницями Мар’яною Прохасько, Юлією Лактіоновою і Марією Артеменко, а також зіркою телесеріалу «Школа» Веронікою Лук’яненко.
Незабутні враження лишилися після урочистої церемонії нагородження дипломами «Суперчитач України», яка пройшла у приміщенні Наукової бібліотеки Львівського національного університету ім. І.Франка.
Додому приїхали з купою нових книг, подарованих та придбаних на Форумі, торбинками зі львівськими шоколадними смаколиками та враженнями від спілкування з новими друзями.
Всі фото дивись тут.

Comments are closed.