270220

25.02. 2020

У відділі масової роботи та естетичного виховання святкували день народження відомої української поетеси Лесі Українки разом з учнями початкових класів ЗОШ №1 та ЗОШ № 5. Для дітей підготували літературно-музичну годину «На гостину до Лесі Українки».
Хлопчики та дівчатка з цікавістю слухали розповідь про дитинство письменниці, яка рано навчилась читати і писати, грала на фортепіано, співала, вишивала, малювала, вивчала іноземні мови.
На заході діти занурилися в дивовижну атмосферу Лесиного світу, в якому мешкають лісовики та мавки, ельфи та водяники. А книжкова виставка «Нескорена берегиня – Леся Українка» допомогла маленьким читачам ближче познайомитися з особистим життям поетеси та її творчою діяльністю.
З нагоди дня народження видатної української поетеси у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку пройшла поетична година «І мій пелюсточок у Лесин віночок».
Четвертокласники Великоолексинського НВК та другокласники ЗОШ № 1 пригадали історію життя та творчість Лариси Петрівни Косач, читали та обговорювали поезію і казки Лесі Українки. Найбільш сподобалася дітям казка «Лілея» та «Біда навчить». З великим задоволенням прослухали такі твори, як: «На зеленому горбочку», «Вишеньки», «Надія», «Колискова» та ін.

Comments are closed.