050320

05.03. 2020

Напередодні дня народження Тараса Шевченка в бібліотеці пройшов ряд заходів, присвячених творчості геніального українця.
Учні 5-х та 8-х класів ЗОШ № 9 взяли участь в літературній годині «Звучи над нашим рідним краєм, безсмертне слово Кобзаря!», під час якої пригадали дитинство поета, більше дізналися про його нелегкий життєвий та творчий шлях, діяльність Шевченка як художника та громадського діяча, подивились документальний фільм про митця.
Другокласники ЗОШ № 1 відвідали поетичну годину «Шевченковим словом умію читати». Послухавши розповідь бібліотекаря, малюки із задоволенням відповідали на питання вікторини «Ми тебе не забули, Тарасе!» та натхненно декламували поезії Великого Кобзаря.
А учні молодших класів ЗОШ № 1 цього дня прийшли до бібліотеки на літературно-художній вернісаж «Тарас Шевченко – наш. Він для усіх століть». Діти пригадали, що пов’язане в нашому місті з іменем Шевченка та де на Рівненщині він перебував під час археологічної експедиції, почули цікаві факти з його життя, взяли участь у літературній вікторині, переглянули книжково-ілюстративну виставку «У слові праведнім, у славі віковій», а також самі читали вірші «І виріс я на чужині…» , «Зоре моя вечірняя», «Мені тринадцятий минало» та ін.

Comments are closed.