17.09.20

17 вересня відзначають своє професійне свято українські рятувальники

День рятівника — професійне свято тих, хто рятує чужі життя, щоразу ризикуючи своїм. Їхній девіз — «Запобігти. Врятувати. Допомогти.».

У відділі масової роботи та естетичного виховання діє тематична виставка «Покликані рятувати життя», присвячена нелегким будням українських рятувальників.

Саме рятувальники попереджають та ліквідують пожежі, аварії та катастрофи, протистоять повеням та буревіям, знешкоджують боєприпаси, рятують людей на воді, виносять з вогню, дістають з-під уламків. І це – далеко не повний перелік завдань оперативно-рятувальної служби. З якими тільки негараздами  звертаються по телефону 101.

Вже багато років поспіль працівники ГУ ДСНС України у Рівненській області співпрацюють з дитячою книгозбірнею. Бійці Служби порятунку є постійними гостями дитячого закладу, беручи участь у різноманітних заходах  бібліотеки. В цікавій та ігровій формі розповідають дітям основні правила безпечної поведінки, щоб вони знали і пам’ятали, як діяти в тій чи іншій складній ситуації. Адже саме дитячі пустощі часто призводять до біди і трагічних наслідків.

Користуючись нагодою, колектив та читачі обласної бібліотеки для дітей вітають з професійним святом працівників цивільного захисту! Хочемо побажати якомога менше  тривожних та помилкових викликів, а самі постараємося бути більш обачними і не забувати правила безпеки.

Comments are closed.