15.10.20

У колі письменників-гумористів нашого краю добре відоме ім’я Володимира Опанасовича Грабоуса. 15 жовтня виповнюється 85 років від дня народження  цього поета, байкаря та сатирика (1935 – 2004).

Він народився в с. Мощаниця Острозького району Рівненської області. Свого часу активно друкувався в багатьох газетах, журналах, колективних збірниках. Був членом Національної спілки письменників України, автор книг гумору «Грім з ясного неба» (1989), «Осел на посаді» (1991), «Гадюка і Журавель» (1992), «Вельможний Крук» (1995) та ін. Його твори перекладалися декількома мовами. Гуморески, фейлетони, сатиричні вірші та мініатюри В. Грабоуса гостро і влучно висміюють людей духовно обмежених, непорядних, засуджують негідні людські вчинки. Гуморист утверджував вічні цінності: добро, справедливість, чистоту моралі, тому й до нині його твори залишаються актуальними та надзвичайно легко читаються.

Письменник був нагороджений орденом «Знак пошани» та медалями. Помер Володимир Грабоус  30 вересня 2004 року.

У відділі обслуговування дітей середнього та старшого шкільного віку оформлена книжкова виставка «Майстер – чародійник української сатири». На ній представлені книги різних років видання та літературні довідники з фонду бібліотеки.

Запрошуємо до книгозбірні почитати веселі гуморески та байки Володимира Грабоуса, підняти собі настрій  та більш детально познайомитися з  біографією видатного земляка.

Comments are closed.