27.11.2020

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932-1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. 

До Дня пам`яті жертв голодомору бібліотекарі відділу обслуговування дітей середнього та старшого шкільного віку провели годину-реквієм «Горить свіча і пам`яті сльоза…» для учнів 11-х класів  ЗОШ №11. Ведучі зазначили, що в історії українського народу є події, які примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших – Голодомор. Старшокласники дізналися про причини і наслідки цієї трагедії, переглянули відеоспогад «Про Голодомор на Україні 1932-1933 років».

У відділі оформлена книжкова  виставка «Свічка пам’яті», присвячена голодомору, який забрав близько 9 млн. життів українців. На виставці представлені документальні книги та статті, спогади свідків тих жахливих подій, художньо-документальні книги відомих українських письменників:         В. Барки “Жовтий князь”, У. Самчука “Марія”, О. Мак «Каміння під косою»,   А. Лисовець «Скажи про щасливе життя…», а також твори рівненських авторів.

Comments are closed.