22.01.21

Продовжується співпраця бібліотеки з Рівненським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Цьогорічне навчання для слухачів курсів підвищення кваліфікації –  бібліотекарів закладів загальної середньої освіти та професійно-технічної освіти Рівненської області – відбувалося у форматі дистанційного відеозв’язку за допомогою Google Meet.

Під час онлайн-занять настановної сесії директор бібліотеки Наталія Назарук розповіла слухачам про актуальні тренди формування фонду сучасної бібліотеки та  соціокультурні проєкти як засіб створення позитивного іміджу бібліотеки.

Теми онлайн-занять завідувача інформаційно-бібліографічного відділу Світлани Молчанової – «Бібліографічна робота в бібліотеці. Нові форми рекомендаційної бібліографії», «Інтерактивні ресурси та їхнє використання в роботі з користувачами», «Система роботи бібліотеки з формування медіа- та інформаційної культури користувачів» містили як теоретичні відомості, так і досвід практичного застосування різноманітних вебсервісів, створення нових форм рекомендаційних посібників тощо.

Найбільший інтерес у колег-бібліотекарів викликали практичні приклади роботи з сервісами Canva, LearningApps, WordArt, Genially та інших.

Практичне знайомство з Kahoot продемонструвало перспективи використання сервісу в роботі з користувачами бібліотек.

За допомогою віртуальної дошки Padlet, створеною для бібліотекарів С. Молчановою, учасники зможуть обмінюватися повідомленнями та висловлювати пропозиції щодо подальшого навчання й після завершення онлайн-заняття.

Бажаємо колегам успіхів у роботі та вдалої реалізації нових задумів та ідей!

Comments are closed.