27.04.21

Підбито підсумки обласного туру Всеукраїнського конкурсу дитячого екомалюнка «Книга і діти, екологія і світ», що проводився у рамках Десятиліття дій ООН з відновлення екосистем (2021-2030 р.р.) та приурочений до Всесвітнього дня охорони довкілля. Ініціатором конкурсу є Національна бібліотека України для дітей.

Попри карантинні обмеження, діти активно взяли участь у творчих змаганнях. До обласної бібліотеки для дітей надійшло 198 робіт читачів-учнів 1-11 класів з 59 бібліотек області. Приймались індивідуальні та колективні роботи за тематичними напрямками: «Наше майбутнє – зелена і чиста планета», «Збережемо свій рідний край», «Скажемо «Ні» забрудненню Землі». Найбільш активно залучили своїх користувачів до конкурсу бібліотеки міста Рівного (34 малюнки), об’єднаних територіальних громад: Млинівської (15), Березнівської (19), Дубенської  (18), Острозької  (10) та ін.

У нашій книгозбірні оформлено виставку  малюнків учасників конкурсу, виконаних олівцями, фарбами та фломастерами. У своїх роботах діти доторкнулися до сучасних проблем екології, висвітлили своє ставлення до забруднення довкілля, прагнення зберегти і примножувати природні ресурси. Члени обласного журі відібрали 18 робіт переможців у 2-х вікових категоріях, які відправлені до Києва на розгляд організаторів конкурсу. З прізвищами переможців можна познайомитись з постанови журі та оргкомітету. Їхні роботи представлені за посиланням.

Вітаємо юних художників з перемогою! Бажаємо подальших творчих успіхів.

Comments are closed.