07.05.21

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

8 травня 1945 року набув чинності Акт про капітуляцію Німеччини. Ця дата дає нам  можливість оцінити внесок українського народу в хід Другої світової війни, підсумувати спустошливі наслідки для України, а також винести життєво важливі уроки для нашої держави сьогодні.

Офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вже кілька років поспіль є квітка червоного маку – загальноприйнятий у світі символ відзначення пам’ятних днів. Її графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

До Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  у відділі масової роботи та естетичного виховання діє виставка-реквієм «Не обміліє пам’яті ріка – в серцях нащадків буде вічно жити», а у відділі обслуговування дітей середнього та старшого шкільного віку оформлено книжкову виставку «У пам`яті немає часу…». Дізнатися про трагічні події минулої війни можна з історичної літератури , а також через призму творчості  українських та зарубіжних письменників, твори яких представлені на виставці.

Низький уклін нашим воїнам-визволителям: і тим, хто визволяв нашу землю в далекі 40-і роки, і тим, хто захищає Україну сьогодні.

Пам’ятаємо тих, хто боровся за Україну тоді!

Шануймо тих, хто воює за неї сьогодні!

Comments are closed.