26.01.22

У нашій бібліотеці  відбулась цікава літературна подія, яка тривалий час відкладалась через пандемію коронавірусу. Нагородження лауреатів Приватної літературної премії «Рівненський акцент» 2021 року зібрало в читальній залі книгозбірні письменників та поціновувачів друкованого слова. Ініціаторка премії, відома рівненська письменниця Неоніла Диб’як розповіла про історію заснування відзнаки для літераторів, творчість яких пов’язана з Рівненщиною та про те, як члени її родини підтримали  ідею та стали співзасновниками «Рівненського акценту». За 2 роки існування премії було відзначено чимало відомих в області та за її межами митців слова. 2020 рік – Віра Мельникова, Іванна Голуб, Ірина Мельник (Мостепан), Тамара Станкова; 2021 рік – Ірина Одерако, Любов Сердунич, Микола Солтис, Олександр Форманчук.

Нині з рук Неоніли Ананіївни диплом та добірку книг отримала одна з переможниць, молода авторка, Ірина Одерако за роман «Від світанку і до вічності», оскільки з карантинних причин трьом лауреатам 2021 року нагороди були надіслані поштою. За традицією даного нагородження Віра Мельникова подарувала лауреатці символічний вінок. Переможниця поділилась з присутніми історією написання роману та зачитала уривок. Своїми поезіями та уривком з книги «Грані життя» порадувала слухачів також п. Віра.

Оргкомітет премії підготував також приємний подарунок і для обласної бібліотеки для дітей. Неоніла Диб’як вручила директору Наталії Назарук диплом за плідну співпрацю та чудову добірку книг місцевих авторів.

«Рівненський акцент» чекає нових книг на здобуття звання лауреата 2022 року.

Comments are closed.