28.07.2022

Нині ми вперше відзначаємо нове свято – День Української Державності і цього дня наші наймолодші читачі взяли участь у створенні бібліоколажу «Що для мене Україна?».  Вони прослухали огляд літератури з історії України, дізнались про традиції українського державотворення, познайомилися з книжково-ілюстративною виставкою та відповіли на запитання “Що для мене Україна?».

Про Україну, як сильну, незламну націю вільних людей, яка має багатовікову історію державотворення послухали юні учасники патріотичної години «Тисячолітня історія нашої держави», що пройшла  у відділі масової роботи та естетичного виховання. Дітям цікаво було послухати, що сучасна Україна успадкувала від кожного періоду  своєї історії, про символи нашої країни, з якими знаними особистостями, відомими місцями, предметами та атрибутами ідентифікують Україну в світі. А ще присутні переглянули фільми про українські святині, книжково-предметну виставку «Українська державність: від витоків до сьогодення»  та  пригадали дивовижні історії  з власного життя.

А у відділі книгозбірні, що на Відінській, відбулися патріотичні читання «Державність, вимріяна поколіннями». Дітям було цікаво почути  про хрещення Русі-України князем Володимиром, розвиток військових традицій українців, конституцію Пилипа Орлика 1710 року та інші важливі події в історії України. У свою чергу учні натхненно читали вірші українських поетів про наш рідний край та заспівали пісню «Україно, моя Україно». Патріотичного настрою додала книжкова виставка «Україна свята, нездоланна ніким і ніколи».

 На завершення – чудовий малюнок на асфальті.

Comments are closed.