Надзвичайні історії маленьких українців

Прекрасною «Мелодією» Мирослава Скорика у виконанні cкрипаля Любомира Пастушенка розпочалась сьогодні презентація проєкту «Надзвичайні історії маленьких українців» у нашій бібліотеці. Наталія Назарук, директорка бібліотеки, зазначила, що даний проєкт цьогоріч переміг у конкурсі міні-грантів бібліотечних ініціатив Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації та отримав від нього фінансову підтримку. Мета проєкту – психоемоційна підтримка дітей в умовах воєнного стану через проведення циклу бібліосторітелінгових занять.
Наталія Козачук, ініціаторка проєкту, розповіла про його реалізацію на базі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку бібліотеки: проведення благодійних творчих майстерок зі створення оберегів для захисників України, а також «добрих іграшок» з фоамірану для дарування дітям, які знаходяться на лікуванні у медичних закладах Рівного. Щочетверга діти долучались до бібліотерапевтичних майстерок «Охоронці для захисників», «Ангели миру» та виготовляли блакитно-жовтих янголят, голубів та патріотичні серця.
Щосереди, проходили бібліосторітелінгові заняття: ІсторіалTIME «Від серця до серця» та бібліотерапевтичні бесіди «Перехрестя дитячих історій». Психолог Іванна Голуб розповіла про те, як дітлахи ділились своїми історіями, пов’язаними з війною. Діти щиро вірять у перемогу і будують свої плани на майбутнє. Усі їхні розповіді, записані бібліотекарями, увійшли до однойменної збірки ««Надзвичайні історії маленьких українців», виданої бібліотекою.
У проєкті взяли участь понад 250 дітей, 46 родин, які за 2 місяці виготовили більше 200 оберегів, листівок і побажань для захисників України. Усі подарунки та солодощі, зібрані працівниками бібліотеки, були передані волонтерам Олександрові Добровольському та Павлу Ковальцю, який очолює громадську раду при Рівненській ОДА.
Присутні переглянули короткі відео про заходи, що відбувались в межах проєкту. Окрасою дійства стало зворушливе виконання маленькою співачкою Аделіною Окладовою пісні «Зупиніть війну!».

Comments are closed.