03.11.22

03 листопада 2022 року відбувся обласний онлайн-семінар «Дитячі бібліотеки Рівненщини: працюємо на Перемогу», у якому взяли участь 117 працівників бібліотек для дітей та територіальних громад області. З вітальним словом до учасників звернулась Любов Романюк, начальник Управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації, зазначивши важливу місію бібліотек області в соціальній адаптації та подоланні психологічної кризи внутрішньо переміщених українців.

У своєму виступі Наталія Назарук, директор Рівненської обласної бібліотеки для дітей, висвітлила роботу бібліотеки для дітей в умовах воєнного стану, важливі ініціативи та проєкти, волонтерську діяльність. Виступили також ряд спеціалістів обласної дитячої книгозбірні.

Збірку «Тато читає» (паперовий та електронний варіанти), як творчий підсумок марафону родинного читання «Тату, почитай 20/22!», презентувала Євгенія Пірог, дитяча письменниця, кураторка Всеукраїнської ініціативи «Додай читання!».

Наталія Козачук, провідний бібліотекар відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку познайомила учасників навчання з ходом реалізації та підсумками бібліотечного проєкту «Надзвичайні історії маленьких українців», як суспільно-корисної ініціативи, що сприяє національно-патріотичному вихованню молодого покоління.

У доповіді «Арт-терапія – ключ до збереження психологічного здоров’я дітей в умовах війни в Україні» письменниця, психологиня і громадська діячка Іванна Голуб розповіла про проєкт «Арт-обійМи», особливості психологічної підтримки дітей та арт-терапевтичної роботи з малюками.

Зінаїда Мартинюк, провідний бібліограф ОБД, поділилась тонкощами правил бібліографічного опису документів.

У межах онлайн-семінару пройшла зустріч з Оксаною Волошенюк, менеджером освітніх програм Академії української преси. Вона озвучила тему «Креативні інструменти медіаграмотності: медіаосвітній комікс» та подарувала для бібліотек області дитячі комікси «Ми скоро повернемося» про вимушену імміграцію родини під час війни.

Досвідом роботи з реалізації проєкту «Здорові бібліотеки» поділилась Ольга Федчук, провідний бібліотекар Гощанської бібліотеки для дітей. До обговорення бібліотечного досвіду долучились працівники бібліотек Здолбунова, Костополя, Вараша, с. Жовкині, що на Володимиреччині. Дякуємо всім за участь та плідну роботу!

Comments are closed.