Рекомендуємо батькам

(книги з фонду Рівненської обласної бібліотеки для дітей)

Трикоз С. В. Ми поруч. Діти з порушеннями інтелектуального розвитку / С. В. Трикоз, Г. О. Блеч. – Х. : Ранок ; ВГ «Кенгуру», 2019. – 32 с. – (Поради батькам і педагогам).
Книжка містить методичні рекомендації і поради для батьків, які виховують особливу дитину. У посібнику описуються характерні якості дітей з порушенням інтелектуального розвитку, надається корисна інформація щодо розвитку і навчання такої дитини в умовах повсякденного життя родини і підготовки дитини до самостійної життєдіяльності.


Костенко Т. М. Дитина з порушенням зору / Т. М. Костенко. – Х. : Ранок ;
ВГ «Кенгуру», 2018. – 40 с. – (Інклюзивне навчання за нозологіями).
Ця книжка призначена для батьків, які стикаються з проблемою порушення зору в дитини — вродженим або набутим, а також для педагогів і вихователів інклюзивних навчальних закладів. Для того, щоб дитина, попри ці проблеми, зростала і розвивалась, як усі інші, батькам потрібно багато знати про зір, функції ока, вчасно звертатися до лікаря-офтальмолога. Як підготувати таку дитину до навчання в школі, як правильно вибрати навчальний заклад? На ці та багато інших запитань можна знайти відповіді у цій книжці. Крім того,
автор надає спеціальні рекомендації: як вчасно розпізнати будь-які
порушення зору дитини, як допомогти дитині в разі тяжких порушень і куди звертатися по допомогу.


Чеботарьова О. В. Сонячні діти. Діти із синдромом Дауна / О. В.
Чеботарьова, І. В. Гладченко.
– Х. : Ранок ; ВГ «Кенгуру», 2019. – 32 с. –
(Поради батькам і педагогам).
Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей із синдромом Дауна. Автори розповідають про особливості розвитку їхньої дитини, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання.


Прочитайте разом з дітьми

Запрошуємо познайомитись з книгами для дітей молодшого та середнього шкільного віку популярної авторки Дженніфер Мур-Маллінос з серій «Поговорімо про це» та «Живи та вчись» з прекрасними ілюстраціями Марти Фабрега, які є у фонді нашої бібліотеки.

Мур-Маллінос Дженніфер. У мого брата аутизм / Дженіфер Мур-
Маллінос
; іл. Марта Фабрега. – Х. : Ранок ; ВГ «Кенгуру», 2018. – 32 с. –
(Поговорімо про це).
Навіть у малят є проблеми і тривоги. Ці книжки спеціально для них. Батькам рекомендується читати дітям уголос, надавати їм можливість розглядати картинки в тексті, вбачаючи в героях себе і своїх друзів. Книжки підштовхнуть малюків до більш відкритого спілкування, заохочують до прояву почуттів і промовляння ситуацій, що їх бентежать.


Мур-Маллінос Дженніфер. У мене порушення слуху / Дженніфер Мур-Маллінос ; іл. Марта Фабрега. – Х. : Ранок ; ВГ «Кенгуру», 2018. – 36 с. – (Живи та вчись).
Мета цієї книжки — розказати про глухоту та проблеми зі слухом у дітей на прикладі людей із такими вадами. Автори сподіваються, що книжка зруйнує деякі стереотипи щодо глухоти і допоможе дітям більше дізнатися про глухоту та прийняти її. Чи знали ви, що, за даними Національного інституту глухоти та інших розладів у спілкуванні, 2/3 кожної тисячі дітей у США народжуються глухими або майже глухими, а 9 з 10 глухих від народження дітей народжуються в батьків, які чують?


Мур-Маллінос Дженніфер. Я все зможу / Дженніфер Мур-Маллінос; іл. Марта Фабрега. – Х. : Ранок ; ВГ. «Кенгуру», 2018. – 36 с. – (Живи та вчись).
Автор цієї книжки мала на меті розказати про проблеми, з якими стикаються діти, прикуті до інвалідного візка, та допомогти дорослим усвідомити гаряче бажання їхньої дитини бути прийнятою своїми однолітками. Тут говориться про те, що наполегливість, рішучість та важка праця є основними факторами успіху, незважаючи на ту чи іншу проблему. Усі діти по-різному реагують на виклики долі: хтось може впоратися самотужки, комусь потрібна підтримка
та заохочення. Автор сподівається, що ця історія допоможе вашій дитині усвідомити, через що проходять інші.

Comments are closed.