21.02.2023

21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови.

З нагоди свята для учнів 4-х класів Рівненського ліцею № 11 у бібліотеці, що на Відінській, відбулася літературна година «І мова забринить, мов рута…». У світі налічується приблизно 6 тисяч мов. Для кожного народу своя мова найдорожча, найкраща, наймиліша. Під час заходу діти виконували інтерактивні завдання, читали вірші та співали пісні про рідну мову.

Пізнавально та захоплююче пройшов ерудит-конкурс «Мови віночок барвисто яскравий» для дітей з внутрішньо-переміщених родин центру підтримки переселенців «Я – Маріуполь» у відділі для молодших школярів на проспекті Миру. Кожен з присутніх отримав символічний браслет учасника конкурсу. Діти активно відповідав на питання вікторини, злагоджено працювали командами та показали чудові знання рідної мови. На завершення кожен виготовив мовний топер з паперу, розфарбувавши у блакитно-жовті кольори.

А для вихованців реабілітаційного центру «Крок» бібліотекарі відділу масової роботи та естетичного виховання провели літературно-музичне свято «І дітлашню в мальованій колисці до писаночки-мови приручай». Діти почули цікаві факти про рідну мову, декламували вірші, познайомились з принесеними для них книгами, пограли в мовні ігри та відгадали вікторину.

Comments are closed.