01.06.2023

Сьогодні  відвідувачів Рівненської обласної бібліотеки для дітей об’єднала історична подія – введення в обіг поштового блоку «Діти Перемоги малюють Україну майбутнього». З нагоди Міжнародного дня захисту дітей «Укрпошта» підготувала благодійний поштовий випуск, до якого входять нові поштові марки, листівка та конверт.

Директор бібліотеки Наталія Назарук привітала присутніх дітей зі святом та розповіла про те, що ескізи для зображення на марках обирали на всеукраїнському дитячому конкурсі, на який надійшло понад три сотні творчих робіт. Переміг у конкурсі малюнок «Найзаповітніша мрія» 14-річної Олександри Федорчук з Київщини. Він і став основою для поштової листівки.

На урочисту церемонію введення в обіг поштового блоку «Діти Перемоги малюють Україну майбутнього» завітали: Сергій Подолін, перший заступник начальника Рівненської ОВА;  Вадим Мосаковський, директор Рівненської дирекції АТ «Укрпошта»; Любов Романюк, начальниця Управління культури і туризму Рівненської  ОДА. Учасники церемонії урочисто проставили відбитки штемпеля на кожному конверті та залишили свої автографи. Директор Рівненської дирекції АТ «Укрпошта» Вадим Мосаковський  урочисто вручив обласній бібліотеці для дітей поштовий блок, присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

До події долучились також маленькі рівняни, учні ліцею № 1, читачі бібліотеки. На заході були присутні працівники «Укрпошти», бібліотекарі, батьки, вчителі.

Присутнім цікаво було почути, якою бачать ПЕРЕМОГУ наші діти та що думають дорослі діти нескореної країни про Україну майбутнього. «…Перемога – це залишити війну позаду і йти назустріч кольоровим мріям, повернутись додому, зустріти тата з війни, спостерігати як відбудовуються зруйновані українські міста і села».

Comments are closed.