22.06.2023

Сьогодні у нашій бібліотеці проведено професійний онлайн-діалог на тему  «Громадський простір, чи книгозбірня? Як зберегти розумний баланс» для бібліотечних працівників Рівненщини. Обговорювали форми і засоби розумного поєднання книги, інформаційних технологій, простору для творчості і розвитку маленьких користувачів у бібліотеці.

В онлайн-заході взяла участь Наталія Марченко, провідний бібліограф Національної бібліотеки України для дітей, кандидат історичних наук, дослідниця дитячої літератури. Вона розповіла про радісні та надихаючі книги українських авторів для дітей та їхню роль у терапевтичному читанні дітей різного віку.

Юлія Кулицька, завідуюча філії № 21 (SMART-бібліотеки)  Львівської муніципальної бібліотеки поділилась історією створення книгозбірні та досвідом роботи з дітьми під час реалізації різноманітних творчих, просвітницьких, навчальних проєктів.

 Про нові форми і зміст роботи оновлених бібліотечних просторів в Україні та за рубежем йшлося у виступі Наталії Онофрійчук, завідувачки науково-методичного відділу Рівненської ОБД. А письменниця та бібліотекар Євгенія Пірог представила колегам досвід реалізації в бібліотеці проєкту  КнигоСтудія «Читацьке Бюро» та презентувала книгу «Чари читацького Бюро», яка вийшла за його підсумками.

У роботі заходу взяли участь 90 бібліотечних фахівців.

Дякуємо всім, хто долучився до онлайн-спілкування!

Comments are closed.