13.09.2023

Завершився обласний тур Всеукраїнського літературного конкурсу для дітей «Творчі канікули-2023», організатором якого є Національна бібліотека України для дітей. Мета Конкурсу – сприяння формуванню у дітей та підлітків патріотичних почуттів – любові до Батьківщини, до рідної мови, створення умов для реалізації творчих літературних здібностей дітей.

На адресу оргкомітету конкурсу в Рівненській обласній бібліотеці для дітей надійшли роботи з Володимирецької, Березнівської, Здолбунівської, Костопільської, Сарненської, Рівненської та багатьох інших територіальних громад області. Творче змагання відбулось у двох вікових категоріях: 11-13 років та 14-18 років. Найбільше творів, як поетичних так і прозових, надійшло в номінації «Моя Україна: з вірою у Перемогу».

Серед учнів молодшої вікової категорії переможцями обласного туру конкурсу стали: Марія Іванюк, 12 років, Рівненський р-н, с. Бочаниця; Христина Гоголь, 9 років, Рівненський р-н, с.Зірне та Марк Герасимчук, 13 років, м.  Березне.

Серед учасників 14-18 років перемогу отримали: Катерина Костюкевич, 15 років, Сарненський р-н, смт. Степань; Олеся  Коружинець, 16 років, м. Здолбунів; Поліна Омельчук, 15 років, м. Дубно;  Анастасія Нестерук, 17 років, м. Рівне.

Щиро вітаємо дітей-переможців! Бажаємо подальших творчих успіхів! Їхні роботи відзначені дипломами обласної бібліотеки для дітей та надіслані до Києва на подальший розгляд організаторів конкурсу.

Дякуємо всім учасникам, які подали на конкурс свої роботи. Дякуємо також бібліотекам громад, які заохочують своїх талановитих читачів до літературних змагань. Серед найактивніших книгозбірень – Березнівська бібліотека-філія для дітей, яка надіслала на конкурс 41 творчу роботу.

Роботи переможців читайте за посиланням:  http://surl.li/lbmrt

Comments are closed.