03.11.2023

У межах акції «100 книг для 100 бібліотек України», яку започаткував «Благодійний фонд Дениса Парамонова», Рівненська обласна бібліотека для дітей отримала книгу польською мовою «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна». Автори – харківський краєзнавець, журналіст Андрій Парамонов і дослідник Вячеслав Горбоносов.

Книга виконана у стилі культурно-історичного путівника, що допоможе читачам відчути, як жив і творив Григорій Сковорода. Видання містить маловідомі факти із життя видатного українського філософа та відгуки експертів з Польщі, які досліджують творчий шлях Григорія Сковороди. Маршрут прокладено за давніми мапами та іншими архівними документами.

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з виданням. Адже, як зазначили у Фонді – «Сьогодні український та польський народи є дуже близькими. Саме Польща фактично першою із західних країн почала приймати у себе українців після 24 лютого 2022 року. Багато українців вивчають польську мову. Тому польська версія книги «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна» насправді ще більше скріплює побратимські стосунки українського та польського народів».

Дякуємо усім причетним до видання книги та благодійному фонду за корисний і вартісний подарунок.

Comments are closed.