09.11.2023

Нова книжкова подія у Рівному зібрала чималу кількість рівнян та гостей міста: письменників, читачів, видавців, бібліотекарів, митців та працівників культури, які цього дня святкували своє професійне свято.

Насичений день Книжкового форуму Рівненщини, що відбувся на базі обласної універсальної наукової бібліотеки, для бібліотечних працівників розпочався конференцією Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації. Із задоволенням послухали голову організації Валентину Ярощук та розповіді бібліотекарів громад області про волонтерські ініціативи книгозбірень.

Дитяча літературна резиденція на форумі приваблювала і дітей, і дорослих. Маленькі книжкабрики і більш дорослі читаври розглядали розмаїття дитячих книжок на будь-який смак. На виставках наша бібліотека представила кращі зразки сучасної дитячої літератури з власного фонду. Отож бібліотекарі ОБД невтомно презентували свої скарби новим і новим групам дітей, підлітків, колег. А ще увага дітвори була прикута до «Срібної читацької книги» – рекордсменки України з відповідним сертифікатом.

Свою нову книгу «Рівненський буквар» представила на дитячій локації відома рівненська письменниця та майстриня Олена Медведєва. Маленькі читачі дізналися про багато відомих людей та цікавих місць у Рівному, які розміщені у книзі за літерами української абетки.

Чималу увагу відвідувачів форуму привернули герої нашого бібліотечного проєкту – песик Читакса та киця Мурчитела. Біля них не лише фотографувались, але й познайомились з ними детальніше під час презентації проекту «Читаполіс з галактики Нашекнижжя». Його авторка, невтомна популяризаторка читання Євгенія Пірог розповіла маленьким рівнянам та дітям з числа ВПО про чудову планету Книгозаврію, яка нині розмістилась у стінах обласної бібліотеки для дітей.

Патріотичні майстерки зібрали найбільш творчих малюків. Вони із задоволенням виготовляли сердечка та янголят у кольорах українського прапора.

Завершився дитячий час на книжковому форумі чудовою виставою Рівненського академічного обласного театру ляльок «Коти-біженці», яка розчулила серця не лише дітей, а й дорослих.

Всі фото тут

Comments are closed.