17.11.2023

17 листопада 2023р.

Талант завжди родом з дитинства. Кажуть, що кожна людина народжується із зерном в руці, тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте. Рівненська обласна бібліотека упродовж багатьох років намагається підтримувати обдарованих дітей. Саме з цією метою книгозбірня проводить в області різноманітні дитячі конкурси: літературні, художні, читацькі тощо. Учасники цих конкурсів неодноразово ставали переможцями на всеукраїнському рівні.

Сьогодні в бібліотеці відбулась святкова імпреза «Юні таланти Рівненщини – майбутнє України». У заході взяли участь діти, які стали переможцями обласних турів трьох всеукраїнських конкурсів 2023 року.

Зокрема, із с. Полиці, що на Володимиреччині, приїхала Вікторія Шевня, яка виборола І місце у конкурсі «Лідер читання».  Дипломи та нагороди Вікторії та ще шістьом кращим читачам з різних куточків Рівненщини вручили Cвітлана Хомяк, заступник начальника Управління культури і туризму Рівненської ОВА та директорка Рівненської ОБД Наталія Назарук.

Зліва направо: Наталія Назарук, Вікторія Шевня, Світлана Хомяк

 Всеукраїнський літературний конкурс «Творчі канікули» став знаковим для семи юних письменників та поетів нашої області. Дипломи переможців та призи отримали:  Марія Іванюк (с. Бочаниця), Христина Гоголь (с.Зірне), Марк Герасимчук (м. Березне), Катерина Костюкевич (смт. Степань), Олеся  Коружинець (м. Здолбунів), Поліна Омельчук (м. Дубно), Анастасія Нестерук (м. Рівне). До нагородження юних літераторів долучилась Наталія Савчук, член правління обласного товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка.

Марія Іванюк, автор вірша “Війна”
Наталія Савчук

За перемогу у конкурсі читців поезії «Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра» з нагоди 200-річчя від дня народження національного угорського поета Шандора Петефі нагороди отримали дві талановиті, артистичні учениці – Тетяна Дундюк з Рівного та Мирослава Шеремета з Дубна.

Наталія Назарук, Тетяна Дундюк

Музичну атмосферу заходу створювали юні артисти: маленька рівненська виконавиця Аделіна Окладова та учні Клеванської спеціальної школи №1 (директор – Євгенія Фалко). У читальній залі бібліотеки оформлені виставки дитячих малюнків учасників всеукраїнських конкурсів «Майбутнє планети у наших руках!» та «Вільнюсу – 700». Загалом цьогоріч у різноманітних дитячих бібліотечних конкурсах взяли участь понад тисячу дітей.

Більше фото тут

Comments are closed.