01.04.2024

У бібліотеках Рівненщини завершено ІІІ Всеукраїнський екологічний конкурс малюнка «Майбутнє планети у наших руках». Цьогоріч у ньому взяли участь 243 учасники з різних куточків області. Варто зазначити, що всі малюнки, надіслані на конкурс, пронизані надзвичайною любов’ю дітей до України та тривогою за майбутнє рідної землі, яка зазнає руйнувань внаслідок війни. Чудові пейзажі відображають природу в улюблених книгах учнів та віру в майбутній розквіт українського краю.

Члени обласного оргкомітету та журі конкурсу в Рівненській обласній бібліотеці для дітей підбили підсумки та визначили переможців масштабного творчого змагання школярів. У віковій категорії дошкільники та учні 1-4 класів перемогу отримали: І місце – Сірук Ангеліна,  2 кл., м. Рівне; ІІ місце – Федчук Христина, 3 кл., смт. Гоща; ІІІ місце – Харечко Тимур, 2 кл., Дубенський р-н, с. Радів.

Серед учнів 5-8 кл. перемогли роботи: І місце – Іванюк Анна,  8 кл., м. Березне; ІІ місце – Дячук Руслан,  5 кл., Сарненський р-н, с. Масевичі; ІІІ місце – Герасимчук  Катерина, 5 кл., м. Радивилів.

Найкращими серед учнів 9-11 класів визнано малюнки: І місце – Семенюк Соломія, 10 кл., смт. Млинів; ІІ місце – Яцкевич Ірина, 9 кл., Сарненський р-н, с. Городець; ІІІ місце – Карпюк Надія, 9 кл.,  м. Рівне. Роботи переможців обласного туру будуть відзначені дипломами і надіслані на розгляд головного журі в Київ.

За креативність та художню майстерність будуть також відзначені подяками обласної бібліотеки для дітей  роботи наступних учасників: Анастасії Циганюк (с.Золочівка, Рівненський р-н), Соломії Демковець (смт. Зарічне), Дмитра Євпата (с. Рокитне), Анастасії Яроцької (м. Корець), Ольги Голішовець (с. Масевичі, Сарненський р-н), Соломії Грицюк (с. Селець, Сарненський р-н)

Вітаємо переможців! Дякуємо за участь усім юним художникам та тим, хто їх підтримує – бібліотекарям, педагогам, батькам. У бібліотеці буде оформлено виставку малюнків учасників конкурсу з нагоди Всесвітнього Дня Землі.

Comments are closed.