11.06.2024

На обласний семінар-тренінг «Бібліотека і діти: формат успішної взаємодії» до Рівненської обласної бібліотеки для дітей приїхали працівники бібліотек для дітей та бібліотек територіальних громад Рівненщини. Живе спілкування, обговорення спільних проблем, отримання нової інформації, цікаві спікери – це те, що зробило захід жвавим, насиченим і корисним.

У вступному слові Наталія Назарук, директор бібліотеки, розкрила тему «Професійні орієнтири сучасної бібліотеки для дітей» та окреслила основні напрямки роботи з дітьми.

«Діти і творчість: шлях до спілкування і розвитку в умовах бібліотеки» – тема виступу Наталії Онофрійчук, завідувачки науково-методичного відділу обласної бібліотеки для дітей. Вона також проаналізувала підсумки участі бібліотек області у Всеукраїнських конкурсах дитячої творчості.

У семінарі взяв участь Петро Давидюк, голова Рівненської обласної профспілкової організації профспілки працівників культури України. Він наголосив на важливості підтримки соціально-значущих ініціатив бібліотек та вручив грошові нагороди для Дубровицької і Гощанської бібліотек для дітей, як найактивніших учасниць Всеукраїнського конкурсу «Україна-мрія». Від обласної бібліотеки для дітей грошову відзнаку за участь у конкурсі отримала Березнівська бібліотека для дітей.

Надзвичайно уважно учасники семінару слухали Олену Лагойко, психолога-методиста  Рівненського обласного навчально-реабілітаційного центру. Вона у жвавій доступній формі розповіла про формування комунікативної компетентності та особливості взаємодії з дітьми з особливими освітніми потребами.

Іванна Голуб, письменниця, психолог, бібліотекар I категорії обласної бібліотеки для дітей презентувала нову книгу шрифтом Брайля «Весняна метушня», а також познайомила з деякими психологічними прийомами зняття стресу у дітей та дорослих в умовах воєнного стану.

Користуючись нагодою Євгенія Пірог, ініціаторка бібліотечного проєкту «Читаполіс із галактики Нашекнижжя» вручила відзнаку і приз для Деражненської публічно-шкільної бібліотеки, яка взяла активну участь у даному проєкті.

Із задоволенням бібліотечні працівники взяли участь в антифейковій інтелектуальній грі «НотаЄнота» «Фейки про історію і не тільки», під час якої Світлана Молчанова, завідувач інформаційно-бібліографічного відділу Рівненської ОБД вчила розрізняти фейки російської пропаганди від правди та формувати медіаграмотність користувачів бібліотек.

Учасники семінару отримали також у подарунок книги для своїх маленьких читачів.

Comments are closed.