07.08.2024

Проєкт «Читаполіс із галактики Нашекнижжя» Рівненської обласної бібліотеки для дітей має своє літнє продовження. Під час канікул бібліотечних планет суттєво додалося: Читурн, Газетерезне, Книгатомус, Триландія, Читандія і Фентезі Хаус. Їх придумали читачі дитячих бібліотек Березного, Сарн, Вараша, Костополя, Дубровиці, Острога, які стали учасниками проєкту у своїх громадах.

Оскільки галактика Нашекнижжя збільшилася, читачі обласної дитячої книгозбірні, які потрапили у Літні Космічні пригоди в Читаполісі, взялися майструвати Читацький глобус Рівненщини. Вивчивши простори бібліотечного Нашекнижжя, дізнавшись про нові бібліотечно-читацькі планети, та легенди у бібліотечному часописі “Новини Читаполіса”, учасники події взялися до свіженької роботи. Тож діти розшукали “глобуси” читацьких осередків громад області і задекорували  колишній навчальний макет Земної кулі. Рясно уквітчаний літніми читацько-бібліотечними планетами і містечками краю наш Читаполіський глобус цілком відповідає статусу – Читацький глобус Рівненщини!

Учасники події сьогодні познайомилися з двома представницями конкурсного журі іншого літнього проєкту обласної бібліотеки для дітей Відеотека “Наша школа” Мар’яною Соловей з Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та провідним бібліотекарем РОБД Валентиною Безушко і разом з ними майстрували ароматичні склянки-паперянки, наповнюючи їх пелюстками троянд, акації та листям м’яти. Творча атмосфера свята зберігатиметься в арома-спогадах та нових книгах, з якими познайомились юні читачі.

Всі фото тут

Comments are closed.