14.08.2024

Сьогодні в Рівненській обласній бібліотеці для дітей відбувся підсумковий захід проєкту-конкурсу Відеотека «Наша школа». Упродовж літа бібліотечні працівники, а також школярі Рівненщини віком 10-18 років створювали відео виразного читання уривків з книг за шкільними програмами з української та світової літератур. Було записано 8 відеороликів читань з бібліотекарями, а також у конкурсній програмі надіслано 23 відеороботи 22-ох учнів з різних районів області.

Отримати свої заслужені нагороди в урочистій обстановці обласної дитячої книгозбірні приїхали учасники конкурсу з Гощанської, Рокитнівської, Мізоцької, Сарненської, Висоцької, Березнівської, Клеванської, Костопільської територіальних громад.

До складу журі конкурсу увійшли: Мар’яна Соловей, методист лабораторії суспільно-гуманітарної освіти Рівненського ОІППО; Валентина Безушко, провідна бібліотекарка РОБД; Оксана Муравльова, засновниця Українського розмовного клубу «Файно», м. Бережани; Айна Кирпичова, модераторка розмовного клубу «РІКА» м. Дніпро; Наталія Назарук, директорка РОБД – голова журі та Євгенія Пірог, письменниця, бібліотекарка – секретар журі, ініціаторка проєкту.

Розпочинаючи імпрезу, Євгенія Пірог відмітила активність і старанність усіх учасників проєкту, а також різноманіття творів, уривки з яких вони прочитали у своїх відео. У відеозверненні до учасників член журі Айна Кирпичова зауважила також чудовий артистизм окремих читців.

Участь у нагородженні дітей взяла Галина Ковальчук, начальник відділу регіональної культурної політики Управління культури і туризму Рівненської ОДА, яка привітала школярів та відзначила важливість книги і читання в житті людини, яка прагне досягти успіху. Нагороди учням в різних номінаціях вручили також Володимир Мельник, заступник директора РОБД та член журі конкурсу Мар’яна Соловей.

Відзнаки та подарунки отримали всі учасники конкрсу, але варто назвати дітей, які здобули Гран-прі у своїх номінаціях. Серед них – Діана Пилипчук, Туменський ліцей; Вікторія Матвійчук, Обласний спортивний ліцей в м. Костопіль; Назарій Муха, Висоцький ліцей. Щиро вітаємо!

З літніх квітів школярі склали барвистий сонячний букет, який символізує  емоції всіх учасників конкурсу, їхнє прагнення до мирного життя і навчання в Україні. За участю рідних, які приїхали підтримати конкурсантів, діти оздобили назвами своїх населених пунктів Читацький глобус Рівненщини, котрий нещодавно з’явився в бібліотеці.

Добірка конкурсних роликів Відеотеки «Наша школа» розміщені у вільному доступі на сторінках бібліотеки у соцмережах, а з 1 вересня 2024 року будуть доступні для перегляду на сайті Рівненської обласної бібліотеки для дітей.

Всі фото тут

Comments are closed.