Підсумки конкурсу “Лідер читання”

У Рівненській обласній бібліотеці для дітей підбито підсумки обласного онлайн-туру Всеукраїнського дитячого конкурсу «Лідер читання-2024», мета якого – заохочення юних українців до читання та популяризація дитячої книги. Учасники читацького змагання – це активні, творчі читачі  бібліотек територіальних громад області. За умовами участі вони підготували відеоролики про свою улюблену книгу поза шкільною програмою та відповіли на питання читацької вікторини.

Участь у конкурсі взяли юні книголюби з 14 громад Рівненщини. На розгляд обласного журі надійшло 23 відеороботи учнів 5-9 класів. Оцінку читацьких відеопрезентацій здійснювали члени журі: Наталія Назарук, директор Рівненської обласної бібліотеки для дітей, голова журі; Тамара Бацмай, рівненська письменниця; Наталія Савчук, педагог, член правління Рівненського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка; Юрій Береза, рівненський поет-гуморист; Наталія Онофрійчук, завідувач науково-методичного відділу РОБД.

Була врахована читацька компетентність, вміння аналізувати прочитане, цікаво розповісти про книгу, заохотити інших до читання, а також загальна кількість балів за відео та читацьку вікторину. У підсумку переможцями конкурсу стали наступні учасники. І місце виборола Тетяна Дундюк, учениця 9 кл. з Рівного, яка презентувала книгу Віталія Запеки «Цуцик».

ІІ місце поділили між собою Софія Зектер, учениця 9 кл. із с. Полиці Вараського р-ну, яка розповіла про дилогію Луїзи Мей Олкотт «Маленькі жінки» та Марк Стєблєцов, восьмикласник з Рівного, котрий представив серію Джефа Кінні «Щоденник слабака».

Неабияк здивував членів журі п’ятикласник зі Здолбунова Марк Павлішевський, який надзвичайно цікаво розповів про «Історію України від Діда Свирида» та зайняв ІІІ місце.

Вітаємо переможців! Дякуємо всім учасникам за читацьку активність та участь у конкурсі. Дякуємо бібліотечним працівникам, які провели конкурс у своїх громадах. Особливо варто відмітити Централізовану бібліотечну систему міста Рівного, яка представила на конкурс 7 відеопрезентацій.

Кращі відеороботи будуть розміщені на фейсбук-сторінці обласної дитячої книгозбірні. Переможців чекають дипломи та призи, інші учасники конкурсу отримають відзнаки та сертифікати про участь.

Comments are closed.