030619

01.06.2019

1 червня в усьому світі відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято вважається одним із найстаріших міжнародних свят. Уперше його відзначили в 1950 році, а в нашій країні святкується з 1998 року. Цей день – це не тільки веселі розваги та цікавинки, організовані для дітей, але й нагадування усім дорослим про необхідність дотримання прав дитини, піклування та турботи про підростаюче покоління.

Про це та багато іншого дізналися учні пришкільних літніх таборів, завітавши на літературно-музичну годину «Яскравий світ дитячих мрій» у відділ масової роботи та естетичного виховання. Учні прослухали інформацію про історію свята; разом із бібліотекарями визначали основні права та обовязки дітей. Також розгадували завдання у казкових судових справах; перевіряли свої знання, відповідаючи на запитання вікторини «Маю я право чи ні?». На завершення заходу діти ознайомилися з виставкою дитячої літератури.

У відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку відбулася святкова забава „Дитинство ти моє, як сонячний птах…”. Учні 2-3х класів пришкільного табору „Чемпіон” ЗОШ №5 розмірковували над питаннями „Казкової правової вікторини”, перевіряли, чи знають свої права і обов’язки у грі „Так чи ні”. Діти активно взяли участь у веселих змаганнях. Намагалися втримати повітряну кульку в повітрі під час конкурсу „Дружна компанія” та збирали літні квіти у конкурсі „Святковий букет”; впізнавали, з якої казки предмет у грі „Бюро знахідок” та позмагались, хто швидше і краще вміє прибирати розкидані іграшки.

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей до відділу обслуговування дітей середнього та старшого шкільного віку завітали школярі табору «Вулик» Рівненської класичної гімназії «Престиж».  Для них бібліотекарі  провели годину дозвілля «В маленьких очах відбивається світ». Діти дізналися історію запровадження свята та, що означає прапор Міжнародного дня  дітей, почули  про відповідальність дорослих і держави перед маленькими громадянами, а також  взяли участь у грі-вікторині «Цей загадковий і таємничий світ».

Незабутні враження, безліч позитивних емоцій отримали в цей день користувачі нашої книгозбірні.

 

Comments are closed.