25.05.2023

Сьогодні маленькі рівняни та діти, які тимчасово проживають у місті, стали учасниками патріотичного марафону «Мова єднає», котрий пройшов у нашій бібліотеці. Цей марафон відкрив нову сторінку соціокультурного проєкту «Схід-Захід – онлайн», започаткованого Донецькою обласною бібліотекою для дітей ще у 2019 році. Його мета – в умовах воєнного стану об’єднати дітей з різних регіонів України, сприяти культурному обміну, популяризації української мови, вихованню патріотичних почуттів та гордості за свій народ і країну.

Нині ж у марафоні в режимі онлайн взяли участь читачі та працівники  Smart бібліотеки міста Львова, Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г.  Шевченка міста Покровськ та бібліотеки смт Новоекономічне Донецької області.

З вітальним словом до дітей звернулась Юлія Василенко, директорка Донецької ОБД, яка з колегами приїхала до Рівного. Директорка Рівненської ОБД Наталія Назарук побажала «марафонцям» зміцнювати знання рідної мови, яка об’єднує і згуртовує дітей з усієї України.

Маленькі учасники марафону читали вірші про мову українських письменників: Володимира Самійленка, Оксани Забужко, Геннадія Деснянського, Ліни Костенко та ін. Звучали українські пісні, які підспівували всі учасники заходу по два боки екрану. Порадували своїм співом і юні рівненські виконавиці Аделіна Окладова та Оксана Голуб.

Завершився захід майстер-класом для дітей з виготовлення синьо-жовтого сердечка у техніці макраме.

Comments are closed.