23.08-24.08.2024

23 та 24 серпня наша країна святкує два важливих свята – День Державного Прапора України та 33-тю річницю Незалежності України. З цієї нагоди у Рівненській обласній бібліотеці для дітей відбулася низка заходів для користувачів дітей різних вікових категорій.

Зокрема, учасники патріотичного колажу «Незалежна і єдина, будь на віки, Україно!» у відділі книгозбірні на Відінській долучились до майстер-класу з виготовлення квітів у кольорах національної символіки, інтерактивну гри, а також створення патріотичних малюнків. У процесі творчості свою любов до України діти змогли виявити через образотворче мистецтво.

Відвідувачі відділу  обслуговування дітей середнього та старшого шкільного віку мають також чудову нагоду познайомитися з  книжково-ілюстративною виставкою «Україна починається з тебе». Тут  представлена література про Україну, її народ та історію, що складається з ключових подій, легендарних особистостей і видатних українців, які стали гордістю нашої нації. Особливою родзинкою виставки є дитячі малюнки, які доповнюють книжкову експозицію, додаючи їй яскравих барв і щирих емоцій.

Напередодні Дня Незалежності України учасники творчих студій «Кольорові намистинки» у відділі обслуговування дошкільників та молодших школярів виготовляли державний символ – герб Тризуб. Працюючи у техніці квілінг, діти наполегливо скручували довгі смужки паперу у спіральки та майстерно викладали золотистий Тризуб.

Вихованці літнього табору «Клуб Леді  та Джентльмена» здійснили історичну мандрівку «Хай в серці кожної дитини живе любов до України» у відділі масової роботи та естетичного виховання. Діти пізнавали Україну за різними напрямками: «Державні та народні символи», «Видатні українці», «Що в Україні най-, най-, най-», «Сучасні українські дитячі письменники», «Свята і традиції». Також маленькі українці пройшли квест на знання країни та познайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «Прапор України: від минулого – до сьогодення».

Біля приміщення бібліотеки на С. Петлюри відбулася вулична піар-акція, в межах якої бібліотекарі презентували  книжкову виставку «Любіть Україну у сні й наяву!» та провели патріотичну вікторину. Рівняни та гості міста мали можливість переглянути тематичні книги з фонду бібліотеки, охоче відповідали на різноманітні запитання про нашу країну та її символи, отримуючи за це заохочувальні подарунки від книгозбірні.

Comments are closed.