Новини краєзнавчої літератури – 2018

Новини краєзнавчої літератури

(Інформаційний список книг, що надійшли до бібліотеки протягом 2018 року)

 

 

Ангел на ротації : альм. творчості дітей із сімей захисників України. – Рівне : «Письмен. робітня «Оповідач», 2017. – 43 с.

Видання містить поетичні та прозові доробки наймолодших письменників Рівненщини, яких безпосередньо торкається питання української жертовності та героїзму, котрі проявляють їхні батьки та рідні. Про патріотизм, любов до близьких, друзів, України та рідного краю говорять діти із родин учасників АТО та загиблих за часів Майдану.

 

Баковецька-Рачковська І. Пластилін : детектив з елементами психологізму / І. Баковецька-Рачковська ; передм. С. Пантюка. – Дніпро : Моноліт, 2018. – 256 с.

Детективний роман – це неординарний, сміливий погляд на сутність буття й природу самовизначення людини. Головний герой роману – журналіст на прізвисько Кекс – береться за розслідування вбивства одинадцятьох своїх колег, заразом поринаючи в глибини власної душі й ув’язаючи в пластиліновій масі людської буденності.

 

Баковецька-Рачковська І. Write, tomboy, write або Якби Бенксі жив у місті Ра : етно-вірші / І. Баковецька-Рачковська. – Рівне : «Письмен. робітня «Оповідач», 2017. – 60 с.

Новий етноавангардизм соціальної лірики, революційне бачення різних аспектів сучасного життя крізь призму поліської онтології автентизму – домінуючий мотив книги, котра складається з вербально-звукових текстів.

 

Бацмай Т. Абетка : вірші для дітей / Т. Бацмай ; мал. В. Лопарьова. – Рівне : Дятлик М., 2017. – 32 с.: іл.

Абетка допоможе дитині зробити перші кроки в навчанні грамоти, навчить розрізняти звуки та букви української мови, сприятиме розвитку дикції, пам’яті, образного мислення у дітей 3-6 років.

 

Бацмай Т. Павучок : вірші для дітей / Т. Бацмай ; мал. В. Лопарьова. – Рівне : М. С. Дятлик, 2017. – 12 с.: іл.

Книжка для спільного читання батьків та дітей, головна мета якої навчити дитину отримувати задоволення від процесу пізнання та власних роздумів, розвинути уважність, логічне мислення, загальну культуру мовлення.

 

Береза Ю. П. Ми – у грі! : історія футболу – у дотепному слові / Ю. Береза. – Рівне : Волин. обереги, 2018. – 92 с.

Книгу складають поеми про найсвіжіші чемпіонати світу та Європи з футболу. Це своєрідні художньо-публіцистичні з відтінком гумору фіксації непересічних спортивних подій, до яких були причетні й гравці збірної України.

 

Береза Ю. П. Перелаз на Парнас : літ. пародії / Ю. П. Береза. – Рівне : Волин. обереги, 2017. – 192 с.

Книгу українського пересмішника Юрія Берези складають його найкращі літературні пародії.

 

Бондарчук Я. В. Історія Острозької академії : навч. посіб. / Я. В. Бондарчук. – Острог : Вид-во Нац. ун-ту «Острозька академія», 2015. – 548 с.: іл.

Висвітлено найважливіші етапи діяльності Острозької слов’яно-греко-латинської академії (1576-1636). Розглянуто культурно-освітню працю її засновника князя Костянтина-Василя Острозького та найвідоміших просвітників Острозького осередку. Показано нелегкий шлях відродження та розвитку сучасної академії – від колегіуму до Національного університету – одного з провідних вузів України.

 

Боровець Б. Т. У пам’яті і в серці : есеї, листування / Б. Т. Боровець. – Рівне : Волин. обереги, 2015. – 272 с.

Автор розповідає про рідних йому людей, а також тих, які Божою волею чи волею випадку зустрілися на життєвому шляху і назавжди залишилися в його пам’яті і серці.

 

Велесик П. Летовище : повість / П. Велесик ; ред. Є Шморгун ; худож. В. Сергійчук. – Рівне : ПП Лапсюк В. А., 2016. – 164 с.: іл.

В основу повісті лягли реальні події, що відбувалися на Рівненщині напередодні Другої світової війни, в її перебігу та перші повоєнні роки. Герої твору – місцеві жителі різного віку, які в лавах повстанців борються проти німецьких окупантів, а також перевертнів-провокаторів, котрі розставляють свої хитромудрі сіті, аби винищувати українських патріотів.

 

Воробей П. П. Заграва : роман у 3-х т. Т. 1-3 / П. П. Воробей. – Чернівці : Букрек, 2017.

У центрі уваги першого тому – сільська родина, на долю якої випали неймовірні труднощі та випробування, які пережили українці у ХХ столітті.

Дія другого тому «Відблиск» припадає на 1944-1977 роки минулого століття. Про боротьбу жменьки героїв, ім’я яким УПА, про насильну «радянізацію» дізнається читач зі сторінок книги.

Завершальний том «Сяйво» охоплює період нашої історії 1980-2017 роки. Закінчується «радянський» період в житті українського народу, починається доба незалежності України, за яку боролися і гинули діти нинішніх героїв книги. Чи будуть гідними вони дідівської і батьківської слави? Про це можна довідатись, прочитавши третій том роману.

 

Гольонко Л. Легенда про поліський бурштин / Л. Гольонко. – Рівне : О. Зень, 2015. – 36 с.

Це не просто поетична розповідь про ту красу, яку тримають у собі земні надра. Це – передовсім щира оповідь авторки про ставлення до нашого довкілля, про глибинний зміст великих і простих речей нашого буття, про людські цінності, які почасти важать більше, аніж найкоштовніше каміння.

 

Гольонко Л. Сім нот любові і печалі : поезія / Л. Гольонко. – Рівне : Волин. обереги, 2015. – 96 с.

Поетична палітра Лідії Гольонко пронизана поняттями морально-релігійного змісту – сором, каяття, гординя, спокуса, гріх, віра, – що являє собою своєрідну світоглядну матрицю творчого пошуку авторки.

 

Гольонко Л. Строката хата / Л. Гольонко ; іл. В. Гордієнко. – Рівне : Письмен. робітня «Оповідач», 2017. – 40 с.: іл.

Пізнавальний характер поетичних творів книги кличе маленького читача у чарівний світ природи, вчить добру, повазі і милосердному відношенню дітей до всього живого і прекрасного.

 

Городний О. О. Я по сходинках іду : вірші, загадки, скоромовки, казки, лічилки, вихвалялки, страшилки, шаради / О. О. Городний. – Рівне : Волин. обереги, 2017. – 208 с.

Книга не тільки допоможе виховати дітей добрими і щирими, кмітливими і життєрадісними, розважливими і розумними, а й подарує дошкільнятам і молодшим школярам радість спілкування з творчістю.

 

Гридін С. Відчайдушні : повість-детектив / С. Гридін. – К. : ВЦ «Академія», 2017. – 128 с.

Дмитро та його друзі, намагаючись дізнатися, чому і куди в Озерному зникають діти, опинилися в центрі складної інтриги. Долаючи небезпеки, вони встановлюють особу злочинця і дивують навіть оперативників. Повість захоплює читача сюжетними і психологічними несподіванками.

 

Гридін С. Віраж : повість / С. Гридін. – К. : ВЦ «Академія», 2018. – 128 с. – (Ім’я).

Розмірені дні, сповнені звичайних людських радощів і батьківської любові, раптово руйнує негідник. Під колесами автомобіля, за яким був нашпигований наркотою мажор, загинуло все – єдина донечка, віра в людей і бажання жити. Ним керує нестримна жага помсти, але несподівані обставини виводять на крутий життєвий віраж.

 

Гридін С. І паралельні перетинаються : повість / С. Гридін ; фото на обклад. О. Тисовська ; післям. А. Слотвінська. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2017. – 128 с.

У книзі автор не боїться чесно і відверто проговорювати болючу для суспільства тему підліткового самогубства і вплив на свідомість хлопців і дівчат «груп смерті» у соціальних мережах. Герой повісті – Роман через непорозуміння з батьками і прикрощі в школі намагається звести рахунки з життям. Отямившись у лікарні, хлопець переосмислює свій вчинок і усвідомлює, що є заради чого жити.

 

Гридін С. Не-ангел : повість / С. Гридін. – К. : ВЦ «Академія», 2016. – 144 с.

Багато що мучило Олеся: важко сприймав батька ; обурювався, чому така терпляча з ним мама ; пережив біль утрати. А потім – вулиця з усіма її загрозами і зовсім не схожими на шкільні колючими уроками. Повість Сергія Гридіна відкриває ще одну грань складного життя юної особистості у власному світі і на межі зі світом дорослих.

 

Гридін С. Незрозумілі : повість / С. Гридін ; ред. Н. А. Ганджа. – К. : Академвидав, 2016. – 128 с.

Книга про сучасне життя підлітків, конфлікти, перше кохання, проблема відносин підлітків та дорослих.

 

Гридін С. Сапери : повість / С. Гридін. – К. : ВЦ «Академія», 2017. – 192 с. – (Ім’я).

Письменник відверто дивиться в очі дійсності. І показує її такою, якою бачить. Його повість «Сапери» – про мобілізованих четвертої хвилі. У ній багато неприкрашених і навіть брутальних деталей. Бо ця повість – про чоловіків, яким випало йти між життям і смертю.

 

Демедюк Н. Сім кроків : зб. поезій / Н. Демедюк. – Рівне : Дятлик М., 2016. – 96 с.

До збірки увійшли поетичні твори, написані впродовж останніх семи років, а також деякі ранні вірші, які досі не публікувалися.

Демчук Р. С. Ходить казочка Поліссям : пізнавальні казковинки для цікавої дитинки / Р. С. Демчук ; худож. В. Дунаєва. – Рівне : М. С. Дятлик, 2017. – 24 с.: іл.

Цікаві казки про борсука, зайця, козенят прудконогих, горобців, що люблять сливи, шпаченят галасливих, лисенят хитруватих та інших тварин.

 

Диб’як Н. Волинь історична: витоки / Н. Диб’як. – Рівне : Волин. обереги, 2016. – 52 с.

Історія Великої Волині, до складу якої у свій час належали землі Волинської, Рівненської  та Житомирської областей. Книга висвітлює самобутні картини життя, вірувань і звичаїв наших предків, їхній впевнений поступ на шляху Україногенезу.

 

Диб’як Н. Городищенські ретроспекції / Н. Диб’як. – Рівне : Волин. обереги, 2015. – 416 с.

Дослідження історії сіл та хуторів Городищенської сільської ради Рівненського району, Рівненської області з прадавніх часів до наших днів.

 

Дубровиччина: історія і сьогодення : наук.-допом. бібліогр. покажч. / Рівнен. обл. універс. наук. б-ка ; уклад.: Л. М. Малишева, Т. В. Матушевська ; наук. консультант В. Т. Борщевич ; наук. ред. О. Л. Промська ; ред. З. М. Тирак. – Рівне : Волин. обереги, 2017. – 206 с.

Представлені відомості про документи, у яких відображаються основні аспекти історичного, економічного, політичного та культурного розвитку Дубровиччини від найдавніших часів до сьогодення, а також матеріали, що розповідають про пам’ятники історії та культури, про видатних діячів та письменників краю.

 

Каландайка. Історія Дикого Заходу України про бурштинові війни, кохання, зради і перемоги : зб. короткої прози. – Рівне, 2017. – 232 с.

Зараз Полісся згадують переважно в новинах про нелегальне добування бурштину : перестрілки, страйки і чергові затримання корумпованих посадовців. Збірка містить і краєзнавчі нариси, і твори, у яких розповідається про минуле краю. Є й про сьогодення. Зокрема, про бурштинокопачів.

 

Кащук М. Весела дітвора / М. Кащук ; худож. Н. Велігурська. – Рівне : ТОВ «Принт Хауз», 2016. – 14 с.: іл.

Книга для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку з порами року, дитячим гумором, загадковими акровіршами.

 

Кащук М. Загадкові гості / М. Кащук ; худож. О. Побережна, Є. Чорний. – Рівне : ТОВ «Принт Хауз», 2016. – 16 с.: іл.

Вірші-загадки ведуть читача у чарівний світ живої природи, спонукають їх до роздумів, пошуку і знань, самостійного мислення, вчать любити рідний край.

 

Кащук М. Південні гості / М. Кащук ; худож. О. Побережна, Н. Велігурська. – Рівне : ТОВ «Принт Хауз», 2017. – 12 с.: іл.

Сімнадцять представників флори і фауни південного краю – це своєрідний поетичний екскурс у чарівний світ пізнання. Форма спілкування з юним читачем – з допомогою «загадок-відповідей», коли самі діти стають співавторами написаного.

 

Кащук М. Подарунки від рослин / М. Кащук ; худож. О. Побережна, Н. Велігурська. – Рівне : ТОВ «Принт Хауз», 2017. – 16 с.: іл.

Книга ознайомить дітей з дарами рослинного походження, хлібними злаками, фруктами, овочами, ягодами, грибами. Вірші-загадки піднімають значимість рослин у житті людини.

 

Кащук М. Якби знав, козу мав… : гуморески та сатирич. мініатюри / М. Кащук. – Рівне : Print House, 2015. – 90 с.

До збірки увійшли віршовані гумористичні та сатиричні мініатюри, прозові твори: діалоги, афоризми, фрази і перефразування, пародії. Автор засуджує бюрократів, хапуг, п’яниць та інших негативних персонажів.

 

Кідрук М. Де немає Бога : роман / М. Кідрук. – Харків : Книжк. клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 480 с.

«Де немає Бога» – спроба збагнути, чи є всередині нас те, що втримує від перетворення на звірів у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога. Герої книги – люди з різними долями. Єдине спільне для них – рейс 341, і він веде до найбільшого випробування у їхньому житті.

 

Кідрук М. Зазирни у мої сни : роман / М. Кідрук ; автор іл. до обклад. М. Вепріков. – Харків : Книжк. клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2016. – 528 с.

Роман у жанрі драматичного технотрилера. Це історія про малого хлопчика Теодора, світ якого руйнується через те, що його своєчасно не відвели до лікаря, є водночас сумною, моторошною, захопливою.

Під час операції у хлопчика на тридцять шість секунд зупиняється серце. А потім з ним починає відбуватися щось надприродне. Уві сні до нього навідується якась лиха сила. Родина намагається дізнатись, що ж не так із їх сином і звертається до лікарів. Але це «лихе» починає усвідомлювати, що за ним спостерігають…

 

Кідрук Не озирайся і мовчи : роман / М. Кідрук ; дизайнер обклад. А. Ачкасова. – Харків : Книжк. клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2018. – 512 с.

Містичний роман з елементами жахів і техно українського письменника Макса Кідрука. Події розгортаються довкола чотирнадцятирічного юнака на ім’я Марк, який у своїй школі є об’єктом постійних цькувань і знущань. Знайомство хлопчака з дівчиною Сонею приводить його до місця, що зупинилось у часі, де той може сховатись від своїх життєвих негараздів, однак ця місцина є осередком набагато страшніших речей.

 

Кімстач Н. Дарина. Ініціація : повість / Н. Кімстач. – Рівне : О. Зень, 2017. – 160 с.

Дебютний прозовий твір рівненської письменниці Ніни Кімстач присвячений неординарній темі – впливу позарелігійних магічних практик на життя звичайної людини. Авторці вдалося донести до вдумливого читача свою ідею: лише справедлива, чесна насамперед перед собою людина, може розраховувати на щасливе життя, на соціалізацію в нинішньому надзвичайно складному суспільстві.

 

Книга Рівненщини 2017 : анот. кат. вид. : (з фондів Рівнен. обл. універс. наук. б-ки). Вип 15 / Рівнен. обл. універс. наук. б-ка ; уклад.-ред. О. М. Зень ; наук. ред. О. Л. Промська ; відп. за вип. В. П. Ярощук. – Рівне : О. Зень, 2018. – 112 с.

П’ятнадцятий випуск анотованого каталогу інформує читачів про щорічні надходження до фонду Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

 

Кравчук С. Г. Камертон : публіцист. роман-дилогія в 2-х ч. Ч. 1-2 / С. Г. Кравчук. – Рівне : О. Зень, 2014-2015.

Події, описані в романі, відбувалися на території Кременецького та Рівненського повітів, Мізоцької, Здолбунівської, Гощанської, Межиріцької, Корецької волостей, містах Росії – Камишині, Сталінграді, Астрахані в період 1918-1942 років. В основу роману-дилогії покладено матеріали карних справ НКВС від 1941-1942 років, що зберігаються в Державному архіві Рівненської області.

 

Кривий М. В. Буковина кличе : нариси, есеї, повість, оповідання / М. В. Кривий. – Рівне : Письмен. робітня «Оповідач», 2016. – 240 с.

У книзі зібрано твори різних жанрів – нариси, есе, повість, оповідання, написані протягом 2012-2016 років. До створення книги автора підштовхнули товариші-колеги з Буковини, які запропонували розповісти про час і про себе, сувору школу повоєнних літ – людей, з якими доводилося спілкуватися і працювати на малій батьківщині.

 

Криловець А. Корона : поема-ода / А. Криловець. – Острог : Вид-во Нац. ун-ту «Острозька академія», 2015. – 20 с.

Поема присвячена новітньому відродженню та становленню Національного університету «Острозька академія», наступнику першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів – Острозької слов’яно-греко-латинської академії.

 

Куц А. Тарас Бульба-Боровець, засновник і організатор УПА : документ. нарис / А. Куц ; ред. Є. Шморгун. – Рівне : Лапсюк В. А., 2017. – 56 с.

Багаторічна дослідниця життя та діяльності Тараса Бульби-Боровця Алла Володимирівна Куц пропонує читачам власне бачення повстанського руху знаменитого поліського отамана.

 

Лимич А. Атон і таємниця атома : казка про Чорнобиль / А. Лимич ; худож. Н. Рябушко. – Рівне : Волин. обереги, 2017. – 12 с.: іл.

Це – героїчна, правдива й водночас оптимістична казка, створена автором для увічнення подвигу чорнобильців в ім’я рідної країни. Твір призначений для дітей молодшого та середнього шкільного віку.

 

Матвійчук Ю. HameleON : поезії / Ю. Матвійчук ; ред. А. Криловець ; відп. ред. І. Рачковська. – Рівне : Письмен. робітня «Оповідач», 2017. – 72 с.

Книга наповнена новою сучасною поезією, котра пропускає крізь себе особистісні почуття автора та світоглядні позиції відносно сьогодення та ситуації, яка існує в нинішньому українському суспільстві.

 

Медведєва О. Кольорові равлики / О. Медведєва ; іл. В. Гордієнко. – Рівне : Письмен. робітня «Оповідач», 2017. – 32 с.: іл.

У цій книзі юний читач познайомиться з дружелюбними, допитливими, милими, іноді кумедними равликами, які стали героями цікавої пригодницької історії. А вона – про розуміння важливого символу міста Рівного – його прапора.

 

Олійник Г. П. Пора співати : поезії / Г. П. Олійник. – Рівне : ПП Лапсюк В. А.,2015. – 84 с.

Четверта збірка поезій письменниці, яка є досить вагомим набутком сучасної української поезії.

 

ОУН-УПА на теренах Дубровиччини. Ч. 1 / упоряд. В. Р. Мозоль. – Рівне : Волин. обереги, 2017. – 432 с.

Матеріал, вміщений у праці, на основі архівних документів Дубровицького РВ НКВС та кримінальних справ НКВС-МДБ періоду 1944-47 років, спогадів та розповідей родичів тих, хто боровся за незалежну Україну протягом 1939-55 років на теренах Дубровицького району.


Панченко М. О. Твори / М. О. Панченко. – Рівне : ПП Лапсюк В. А., 2017. – 344 с.

У книзі представлено все краще із творчого доробку українського письменника Миколи Панченка.

 

Повх А. Де шукати диво / А. Повх ; іл. В. Скаканді. – Харків : Ранок, 2018. – 18 с.: іл. – (Моя Україна).

Книга Анни Повх, школярки з міста Дубна, про подорож Україною дівчинки Ксенії. Чарівні Карпати і велична Софія Київська, затишна «Софіївка» і витончене «Ластівчине гніздо» – це все наша країна, чудова і мальовнича.

 

Погорина 2017 : літ.-краєзн. альм. Рівненщини. – Рівне, 2017. – 275 с.

Альманах містить прозові та поетичні твори письменників Рівненщини, письменницькі роздуми, рецензії, краєзнавчі статті, матеріали до знаменних та пам’ятних дат.

 

Романюк Л. З любов’you : поезії / Л. Романюк ; ред. О. Самардак ; відп. ред. І. Рачковська. – Рівне : Письмен. робітня «Оповідач», 2017. – 40 с.

Початки літературної творчості Люби Романюк – політика, журналіста, громадської діячки – це не просто прожите й пережите, це – відчуте й переосмислене. Тут є багато загальновідомих істин і повторюваних життєвих теорем, але в цій книзі вони звучать індивідуально, так, як це промовляє Любов, а саме – з Любов’ю.


Самчук В. Свічі моєї не гасіть : вибране / В. Самчук. – Рівне : Волин. обереги, 2017. – 208 с.

Збірка творів Вікторії Самчук, до якої увійшли вибрані поезії та проза з двох попередніх книг «Каркаде» та «Тобі емоції справжні», а також твори, написані у 2014-2017 роках, які друкуються вперше.

 

Самчук У. О. Плянета ДІ-ПІ : нотатки й листи. П’ять по дванадцятій : записки на бігу / У. О. Самчук. – Острог : Вид-во Нац. ун-ту «Острозька академія», 2017. – 394 с.

Автобіографічний твір Уласа Самчука про долю українців із таборів переміщених осіб у Німеччині 1945-48 років. Це оповідь про післявоєнну хвилю еміграції, представники якої не хотіли жити в «радянському краї» і свідомо обрали для себе вільний світ.

 

Собецька Т. Де ти, зайчику, бував? : вірші для дітей дошк. та молод. шк. в. / Т. Собецька ; худож. У. Зарицька – Кам’янець-Подільський : Аксіома, 2017. – 48 с.: іл.

До книжки увійшли патріотичні, ліричні, веселі вірші, безкінечна казочка, вірш-безкінечник.

 

Собецька Т. Лінива жабка / Т. Собецька. – Кам’янець-Подільський, 2018. – 16 с.

Прочитавши ці історії, діти зрозуміють, як потрібно допомагати друзям і ставати у пригоді, з любов’ю ставитись до праці й переборювати лінощі, поважати старших та не ображати молодших.

 

Собецька Т. Меле, меле, меле млин… : абетка : кн.-розмальовка / Т. Собецька ; ред. Л. Пшенична ; худож. І. Докійчук. – К. : ТОВ «Юрка Любченка», 2016. – 32 с.: іл.

Абетка у віршах для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. У книзі є цікаві замальовки із життя рослин, тварин і птахів.

 

Собецька Т. Під горою, під крутою : математ. абетка, загадки для дітей дошк. та молод. шк. в. / Т. Собецька ; ред. Л. Пшенична ; худож. У. Зарицька. – Кам’янець-Подільський : ПП «Медобори-2006», 2016. – 24 с.: іл.

Книга загадок, цікавинок, незвичних ситуацій навчить дітей мислити, тренуватися в кмітливості, розвивати логіку.

 

Станкова Т. В. Підказка синички / Т. Станкова. – Рівне, 2017. – 24 с.

Щоб писати для дітей, потрібно насамперед розуміти їх мрії, думки, сподівання. Коли читаєш вірші цієї книги, з перших рядків переконуєшся, що якраз цим мистецтвом авторка володіє. І саме тому твори випромінюють безпосередність, дотепність, своєрідне мислення малечі.

 

Стрихарчук З. Казки від бабусі Зої / З. Стрихарчук. – Рівне, 2015. – 88 с.: іл.

Зоя Стрихарчук – член Національної Спілки журналістів України. Народилася у с. Сіянці Острозького району. Нині проживає на Хмельниччині. Ця книга – збірка авторських казок.

 

Титечко В. Впади, дощику, впади / В. Титечко ; худож. О. Дуліпа. – Рівне : ПП Лапсюк В. А., 2017. – 32 с.: іл.

Книга-розмальовка наповнить серця добротою, щирою посмішкою та світлом чарівного дитинства. Юні читачі отримають насолоду від знайомства з головними героями та їхніми непересічними історіями.

 

Титечко В. Подарунок для матусі : казки / В. Титечко ; худож. Т. Рубель. – Рівне : ПП Лапсюк В. А., 2017. – 40 с.: іл.

Нова книга казок відомого рівненського письменника Василя Титечка, через яку автор впускає у дитячі серця промінчики добра, працьовитості, справедливості, любові до ближніх та природи.

 

У дзеркалі слова : 20-річчю створення Дубен. орг. Нац. спілки письменників України присвячується : імен. довід. – Вид. 2-ге, доп. – Дубно, 2017. – 36 с.

Ювілейне бібліографічне видання, присвячене 20-річчю створення Дубенської організації Національної спілки письменників України.


Українець Алла Миколаївна: етнограф, краєзнавець, музейний фахівець : до 60-річного ювілею від дня народження : наук.-допоміж. бібліогр. покажч. / Рівнен. обл. універс. наук. б-ка ; уклад. Н. М. Кожан ; наук. ред. О. Л. Промська ; ред. З. М. Тирак. – Рівне : Вид. О. Зень, 2017. – 168 с. – (Дослідники Рівненського краю).

У покажчику відображено матеріали про життєвий та творчий шлях відомої на Рівненщині та в Україні дослідниці, етнографа, краєзнавця, просвітянина, завідувача відділу етнографії Рівненського обласного краєзнавчого музею, заслуженого працівника культури України А. М. Українець.

 

Хуткий А. Г. Що я чую в імені твоїм : художньо-істор. повість-гіпотеза / А. Г. Хуткий. – Рівне : Волин. обереги, 2017. – 80 с.

У книзі автор викладає особисту версію виникнення міста Володимирець, що у Рівненській області, а також подій, що відбувалися на цій території понад тисячу літ тому.

 

Шморгун Є. Розказочки : кн.-розмальовка / Є. Шморгун ; худож. І. Нагорна. – Рівне : ПП Лапсюк В. А., 2018. – 32 с.: іл.

Книжка знайомить юного читача з цікавинками дивосвіту рідної природи.

 

Шульжук Н. Між полукіпками літа : поезії / Н. Шульжук ; ред. Н. Ярмолюк. – Рівне : ФОП Олейник В. А., 2017. – 108 с.

Вірші письменниці дихають щирою любов’ю до України, отчої землі, до рідної поліської природи, до батьківських порогів і маминої пісні, що перехоплює подих.

 

Склала :                                          Мартинюк З. Б.

 

Відповідальна за випуск :             Назарук Н. А.

 

 

Comments are closed.