010917

01.09

Підбито підсумки обласного туру Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули». У конкурсі взяли участь діти віком 11-17 років з 12 районів області та міст Вараш і Рівне.

Не дивлячись на час канікул, юні дарування  гарно постарались представити свою творчість в поетичному та прозовому жанрах. На розгляд обласного журі  надійшло 116 робіт у шести номінаціях, передбачених умовами конкурсу. Визначити кращих бібліотечним працівникам допоміг, як член журі, відомий рівненський гуморист, член Національної спілки письменників України, лауреат літературної премії ім.Остапа Вишні Юрій Береза.

Найбільше творів було отримано в номінаціях «Так, я люблю Україну» та «Природа – джерело натхнення і краси». На жаль, жодної роботи не надійшло в номінації «Далі – буде? Ні, «далі» – вже є!»…, яка передбачала написання власного продовження книги відомого письменника.

Роботи Дар’ї Жильчук  (м.Вараш), Насті Будз  (с. Тараканів Дубенського р-ну), Богдани Чучман (с. Опарипси Радивилівського р-ну), Владислава Зеленковського (смт.Зарічне) та Вікторії Воробей (с.Кам’яне Рокитнівського р-ну) опубліковані в газеті «Вісті Рівненщини», №35, 1 вересня, 2017, С.9.

15 найкращих дитячих робіт від Рівненщини надіслано до Києва на розгляд журі Національної бібліотеки України для дітей. З постановою оргкомітету та журі можна ознайомитись тут.

Роботи переможців:
вікова категорія 11-13 р.
вікова категорія 14-18 р.

 

Comments are closed.