260119

26.01.2019

Пізнаємо і досліджуємо світ професій. Перукар

Команда “Барви Случа” відкриває для себе нову рубрику “Пізнаємо і досліджуємо світ професій”.
Індустрія краси невпинно розвивається. І професії фахівців, які працюють у цій сфері, завжди були затребуваними та цінувалися клієнтами. Адже, як кажуть в народі, додати краси зовнішньому вигляду людині можуть два майстри: один з них – кравець, другий – перукар. А в м. Березне, де кожна жінка хоче бути красивою, привабливою та неперевершеною навіть у будень, майстри-перукарі особливо потрібні.
У нашому місті більше 10 салонів краси. Та знайти хорошого перукаря не так просто. Як розпізнати справді хорошого майстра намагалася дізнатися команда «Барви Случа».
У перукарні, куди ми завітали, з азами перукарського мистецтва ділиться майстер із 20-річним стажем Людмила Олександрівна Стельмах.
«Професія перукаря зараз на піку моди, – розповідає пані Людмила, – вона дуже популярна. Можу сказати, що нині багато людей проходять перекваліфікацію. Я також  свого часу звернулася до центру зайнятості в якості безробітного бухгалтера і пішла на перекваліфікацію за професією «перукар». Після того пройшла ще одні курси «підприємців-початківців» і отримала одноразову виплату  для відкриття власної справи. Так почалася моя індивідуальна трудова діяльність».
Перукар робить різні види стрижок, зачісок, фарбування, хімічної завивки,займається лікуванням волосся, коригує форму вус і бороди.  Хороший майстер повинен вміти підкреслити переваги і приховати недоліки обличчя відвідувача, він може бути фахівцем з жіночих, чоловічих або   дитячих зачісок, або перукарем-універсалом.
А ще пані Людмила  дала поради учасниками команди по догляду за волоссям,  правильності вибору косметичних засобів, а також, як підбирати зачіски, стрижки, колір волосся в залежності від напрямків моди, призначення та індивідуальних особливостей клієнта.
На завершення зустрічі майстер наголосила, що перукар – це робота з людьми. Тому найважливіше завдання майстра, аби клієнт вийшов із салону щасливим.

Comments are closed.