070319

06-07.03.2019

«Життя нашого поета таке дивне,

що слухаючи про нього, можна б

було сказати, що це легенда»

С.Васильченко

Тарас Шевченко…Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Він був справжнім народним співцем. З дитинства знав і любив простий український народ, рідну землю та неньку – Україну. У ньому наша історія, мрія, надія.
Напередодні дня народження Великого Кобзаря у відділі обслуговування дітей середнього та старшого шкільного віку відбулася літературна година «Кожне слово твоє – оберіг навіки». Учні 5-х класів ЗОШ№ 9 під час заходу пригадали дитинство поета, його вірші: «Тече вода з-під явора», «Садок вишневий коло хати», «Зацвіла в долині червона калина» та інші. Від бібліотекарів більше дізналися про його нелегкий життєвий та творчий шлях, пізнали Шевченка як художника та громадського діяча.

У відділі масової роботи та естетичного виховання для учнів молодших класів ЗОШ № 5 та ЗОШ № 1 був проведений літературно-художній вернісаж «Живуть, Тарасе любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово» про життєвий та творчий шлях Тараса Григоровича Шевченка. Присутнім була представлена книжково-ілюстративна виставка «У слові праведнім, у славі віковій». Діти, які відвідали захід, подивилися відеоролик про картини, створені Великим Кобзарем, читали вірші Шевченка, розгадували літературні кросворди, пов’язані з поетичною спадщиною Шевченка, брали участь у літературній вікторині.

Comments are closed.