180619

18.06.2019

Міжрегіональний фінал проекту «ПрофіКемп», над яким працювали майже 2 роки, феєрично пройшов 11-12 червня у м.Скадовськ на Херсонщині.
Нагадаємо, що це – інноваційний проект з профорієнтації учнівської молоді, який в нашій області реалізували спільними зусиллями центри зайнятості, бібліотеки та школи. 19 команд учнів 8-9-х класів протягом 2018-2019 років вивчали існуючі та прокладали нові туристичні маршрути рідним краєм, знайомились з десятками різноманітних професій.
У Скадовську честь нашої області захищала команда «Вільний вітер» Синівської ЗОШ І-ІІІ ст. Гощанського району, яка перемогла в обласному турі проекту. Вона змагалась з профікемпівськими командами з м.Борислав Львівської обл., м. Рахів Закарпатської обл. та зі Скадовська. 
Приємно відзначити, що величезна підготовча робота принесла гарні результати. «Вільний вітер» достойно представив свій туристичний маршрут «Неповторні куточки Погорини» і завоював кубок за почесне ІІ місце. З таким же результатом виступили наші юні екскурсоводи Юрій Ігнацевич з Млинова та Анна Цимбалюк з Демидівки. Виставка оригінальної сувенірної та рекламної продукції Рівненщини вразила членів журі та зайняла І місце серед команд. 
Дякуючи організаторам – Херсонському обласному центру зайнятості та Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки, перебування учнів у Скадовську було дивовижно цікавим та приємним. Поза змаганнями відвідали Скадовський дельфінарій, аквапарк, викупались у морі, прогулялись на катері, відвідали біосферний заповідник Асканія Нова, повеселились та потанцювали на дружній вечірці.
За успішну реалізацію проекту «Профікемп» колектив Рівненської обласної бібліотеки для дітей нагороджений дипломом від Української асоціації працівників бібліотек для дітей, який урочисто вручила Алла Гордієнко, директор Національної бібліотеки України для дітей, голова журі конкурсу.

http://rdobd.com.ua/images/content/PK/180619_01.jpg

Comments are closed.