311019_02

30.10.2019

На базі Здолбунівської районної бібліотеки для дітей та юнацтва відбувся обласний семінар на тему «Бібліотека, яку створюємо ми». Вивчити новий досвід колег та поділитись власним приїхали працівники бібліотек для дітей області і бібліотекарі Демидівської, Клеванської об’єднаних територіальних громад. 
Учасників семінару привітали Олексій Козачок, представник відділу культури і туризму Здолбунівської РДА та Інна Романюк, директор Здолбунівської системи публічно-шкільних бібліотек. Наталія Назарук, директор обласної бібліотеки для дітей, у вступному слові окреслила основні напрями розвитку та сучасні проблеми дитячих книгозбірень України та області. 
Заступник директора Здолбунівської ЦСПШБ з питань бібліотечного обслуговування дітей Микола Мокрик познайомив присутніх з бібліотекою та розповів про реалізацію проєкту «Зелений газОН», в результаті якого з’явився відкритий громадський простір для дозвіллєвих та інтелектуальних потреб дітей та молоді.
Заступник директора Сарненської ЦСПШБ з питань бібліотечного обслуговування дітей Валентина Гольонко поділилася досвідом з організації в бібліотеці інклюзивного простору для «сонячних дітей».

Про формування основ медіаінформаційної грамотності в бібліотеці та нові інтерактивні форми рекомендаційно-бібліографічної роботи з дітьми йшлося у виступі Світлани Молчанової, завідувача інформаційно-бібліографічного відділу ОБД. 
Надзвичайно зацікавили бібліотекарів книги з мобільними додатками з фонду ОБД, які представляла та вчила користуватись ними Наталія Дибач, завідувач сектору інформаційних технологій та електронних ресурсів ОБД. Про сучасну українську дитячу періодику вела мову Наталія Онофрійчук, завідувач науково-методичного відділу ОБД. 
У семінарі взяв також участь Олег Тищенко, директор районного краєзнавчого музею, який жваво розповів про історичну бідівлю РБДЮ. А родзинкою заходу стала зустріч з відомим українським письменником, здолбунівчанином Сергієм Гридіним.

Comments are closed.