14.10.20

14 жовтня українці святкують одразу три свята – Покрову Пресвятої Богородиці, День українського козацтва і День захисника України. Це дуже важливі події  для нашого народу. Козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Народ ставився до козаків з великою повагою та любов’ю, сприймав їх, як символ мужності, честі і людської національної гідності. Перекази про звитяжні вчинки запорожців передаються з покоління в покоління.

З нагоди святкування Дня українського козацтва і Дня захисника України у відділі обслуговування дітей середнього та старшого шкільного віку оформлена книжково-предметна виставка «Ми роду козацького діти». На якій представлені книги, енциклопедії, художні твори та предмети побуту козаків: булава, люлька, глиняний посуд та козацький одяг. 

Запрошуємо усіх бажаючих до нашої книгозбірні, щоб ознайомитися з літературою  про козацькі звичаї, традиції, побут, тогочасну військову зброю, та історію створення Запорізької Січі. На фото виставки за червоними інтерактивними мітками можна прочитати анотації до книг та інформацію про козацькі символи і атрибути (див. за посиланням https://cutt.ly/XgaRhtr)

 

Comments are closed.