28.10.20

До нашої бібліотеки надійшли дуже цікаві незвичайні книги. Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» подарував нам 7 дивовижних дитячих видань шрифтом Брайля. Книги виготовлені в рамках проєкту «Книга, що долає бар’єри» за підтримки Українського культурного фонду. Ці книги  містять рельєфно-крапковий і плоский шрифт, кольорові рельєфні малюнки і навіть озвучену версію в QR-коді. Завдяки такому поєднанню вони є доступними для цілком незрячих і слабозорих дітей, дітей з вадами слуху і опорно-рухового апарату, ментальними порушеннями, дислексією тощо.

Ми надзвичайно раді такому подарунку. Сподіваємось він розширить коло наших користувачів та та, звісно, допоможе в роботі в рамках інклюзивної програми «Через маленьку книгу – у великий світ». Запрошуємо до бібліотеки батьків і їхніх діток з особливими потребами. У цих яскравих сучасних виданнях можна знайти добрі, повчальні пригодницькі, розумні казки та оповідання українських авторів: Тараса та Мар’яни Прохаськів, Надійки Гербіш, Софії Андрухович, Христини Лукащук та інших. Детальніше познайомитись з книгами можна за посиланням.

Дякуємо пані Оксані Потимко, виконавчому директору Львівського обласного осередку «Української спілки інвалідів», усім, причетним до реалізації цього важливого проєкту.

Comments are closed.