29.10.20

Відбувся обласний онлайн-семінар для працівників дитячих бібліотек Рівненської області на тему «Нова бібліотека – відповідальність кожного». У відкритті навчання взяли участь Світлана Хомяк, заступник начальника управління культури і туризму Рівненської ОДА та Петро Давидюк, голова обласного комітету профспілки працівників культури.

Світлана Хомяк
Петро Давидюк

На семінарі обговорювались проблеми і виклики в бібліотечному обслуговуванні дітей, які доводиться вирішувати в умовах пандемії COVID-19. У вступному слові директор обласної бібліотеки для дітей Наталія Назарук звернула увагу учасників на зміни в роботі дитячих книгозбірень та  найбільш актуальні форми і методи дистанційної промоції книги.

Наталія Назарук

У роботі семінару взяла участь Житомирська обласна бібліотека для дітей. З темою «Фабрика вражень: арт-фішки бібліомайстерні в дії» виступила Тетяна Данилевич, завідувач відділу соціокультурної діяльності та естетичного виховання даної бібліотеки.

Тетяна Данилевич

Про використання нетрадиційних підходів та креативних методів роботи з читачами-дітьми в умовах карантину розповіла Наталія Онофрійчук, завідувач науково-методичного відділу ОБД. А про використання цікавих інноваційних сервісів Веб 2.0 в умовах дистанційної роботи йшла мова у виступі та під час практичного ігрового заняття Світлани Молчанової, завідувачки інформаційно-бібліографічного відділу обласної книгозбірні.

Наталія Онофрійчук
Світлана Молчанова

Тетяна Кидун (Зарічненська районна бібліотека для дітей) та Наталія Страхарська (Дубенська міська бібліотека для дітей) поділились власним досвідом віртуальної популяризації книги і читання серед користувачів-дітей.

Тетяна Кидун
Наталія Страхарська

До онлайн-спілкування з бібліотекарями долучились відомі рівненські письменниці, барди Лідія Гольонко та Валентина Люліч, які представили свої видання для дітей та виконали авторські дитячі пісні.

Лідія Гольонко
Валентина Люліч

Comments are closed.