03.12.20

Гарним подарунком для дітвори до свята Миколая стане книга Анни СТУПЧУК “Зимова казка”, яку отримала наша книгозбірня. Це казка про те, як лісове лисенятко Пилипко став помічником святого Миколая і допоміг хлопчику Сашкові здійснити мрію. Щира подяка мамі, Людмилі Михайлівні, за подаровані книги!

Анна Ступчук

Анна Ступчук (1992-2014 рр.) народилася і прожила своє коротке життя у Рівному. З самого дитинства вона захоплювалася літературою, писала вірші, казки, оповідання, вчилася образотворчому мистецтву.  Неодноразово ставала  переможцем літературних конкурсів, серед яких «Європа в школі», «Літо без нудьги», «Ляльки моєї бабусі» та інших. Друкувалася  в періодичних виданнях, часописі українців США «Свобода». Після закінчення школи вона вступила до Національного університету «Острозька академія», де опанувала  спеціальність «Літературна творчість» й отримала ступінь бакалавра.

 «Зимову казку» Анна написала для себе і своєї сестрички Марії як продовження улюбленої української народної казки «Котик, півник і лисичка».

Це вже друга Аніна книжка, ілюстрації до якої намалювали учні Школи образотворчого мистецтва Рівненського палацу дітей та молоді (педагог – Наталія Михайлова). Перша книга авторки – «Квока та її діти», вийшла у 2015 році. У шкільні роки ученицею цієї Школи образотворчого мистецтва була Анна Ступчук.

Проєкт  «Намалюй мою книжку» допомагає не лише  прикрасити будь-яке друковане видання, але й, на думку педагогів, допомагає дітям більше цікавитися літературою, відчути свої творчі можливості, проявляти уміння і фантазію.

Дорогі читачі! Ви маєте чудову нагоду напередодні зимових свят побувати у нашій бібліотеці, щоб помилуватися дивовижними дитячими малюнками, представленими на виставці і прочитати чарівну «Зимову казку» Анни Ступчук.

Comments are closed.